MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

28 maart 2005

Vandaag doen we met z'n allen rustig aan, want we moeten allemaal nog een beetje uitrusten van mijn babyborrel. 't was reuze gezellig en gelukkig zat het weer ook mee, dus 't is een superfeestje geworden! Ook de voorpret was geweldig, want tijdens het opbouwen van de feesttent en alle andere voorbereidingen op zaterdag, is het nog heel gezellig geworden. Iedereen heeft flink de handen uit de mouwen gestoken en na gedane arbeid werd de bar alvast geopend! Ook was zaterdag de dag van verre visite. Karola en Peter kwamen helemaal vanuit Den Haag en brachten een heel mooi houten speeldoosje voor mij mee. Ook Rob en Susanne kwamen 's avonds nog naar mij kijken voordat ze zondag terugvlogen naar Spanje. En natuurlijk werd er toen al een flink feestje gebouwd, en dat terwijl ik natuurlijk weer naar bedje moest (waar ik het dus helemaal niet mee eens was!)

Gelukkig heb ik zondag heel lang uitgeslapen. Papa, mama en Kim hadden dus lekker de tijd voor een uitgebreid Paasontbijt.  Na de middag arriveerde de hulpploeg en werden de laatste puntjes op de i gezet. Van oma Kitty kreeg ik m'n allereerste paasei en oma Miep bracht een mooi poezie album voor mij mee. Schrijven jullie daar allemaal nog een mooi versie voor mij in?

Een paar minuten na drie stond het hele huis en terras vol met visite.  Ik heb weer heel veel cadeautjes gekregen en ik heb ondertussen een garderobe waar elke meid in de wereld jaloers op zou zijn (Nou alleen nog even flink groeien, zodat ik het ook allemaal aan kan!) Iedereen kwam even naar mij kijken en tegen mij babbelen. Wat een aandacht... geweldig! Zoveel lachende gezichten, en dat allemaal voor mij (en natuurlijk ook een beetje voor papa en mama). Vermoeiend ook, hoor! Toen ik een beetje moe begon te worden, mocht ik lekker tegen Judith aanliggen, die heeft nou een babietje in haar buik, en bij haar sukkelde ik toen langzaam maar zeker in slaap. Judith heeft me toen zo voorzichtig naar boven gedragen en in m'n wieg gelegd, dat ik niet eens ben wakker geworden! Dat kleine jongetje of meisje in haar buik, krijgt strakjes minstens net zo'n lieve mama als ik!

Tante Truus heeft heel veel fotootjes gemaakt, dus die zet mama deze week nog op m'n site. En dat terwijl die net als beide oma's, de handen meer dan vol had om alles op rolletjes te laten lopen! Hier zijn er al vast een paar.

Het was in elk geval een zeer geslaagd feestje, mede dankzij het goede weer en de lieve gasten, maar met name ook mede dankzij:

Papa, oma Kitty, Jasper en Mike, opa Wil, die de buitenboel nog 's even flink onder handen hebben gepakt.
Tante Truus voor de foto's en de kids support
Oma Miep, oma Kitty, tante Truus en Kim voor de catering en bediening
Corry en Wil voor het sponsoren van een extra vaatje Bavaria

 

24 maart 2005

Ik ben afgelopen week 180 g aangekomen en weeg nou 4520 g. Ik ben ook weer een beetje gegroeid en ben inmiddels 55,5 cm. lang. Mijn luiers zijn inmiddels ook een maatje groter en sommige rompertjes passen me niet meer. Maar... dat betekent ook dat ik binnenkort wat grotere kleertjes aan kan, en die heb ik me toch veel!!!

De kraamvisites beginnen nu langzaam te minderen, dinsdag zijn tante Lisa en Ciska nog een beschuitje komen eten. De meeste familie, vrienden en kennissen van paps en mams zijn nu ondertussen wel geweest en zondag is er natuurlijk nog m'n babyborrel. Mama en papa zijn druk in de weer met alle voorbereidingen daarvoor. We hopen uiteraard op mooi weer, zodat we met z'n allen naar buiten kunnen. Zeker voor de rokende gasten zou dat fijn zijn, want sinds mijn komst wordt er in huis uiteraard niet meer gerookt. Ook papa en mama staan nu dus regelmatig in de regen en de drup hun pafje te doen. Maar niet voor lang meer, want op 25 april gaan ze eindelijk stoppen met roken. Ja... pas op 25 april, want ze willen een handje hulp van een lasertherapeut die dan pas kan. Ze zijn nl. bang het niet op eigen houtje te kunnen. Duimen jullie mee dat het ze lukt? Ze moeten mij strakjes immers wel het goede voorbeeld tonen, toch?

Vanavond lig ik sinds ruim een week voor tienen in m'n bedje. Dat komt omdat ik een beetje ziek ben; want ik heb wat verhoging, ben hangerig en huilerig en heb vanmiddag flink overgegeven. Mama maakte zich toch wel een beetje zorgen en heeft voor de zekerheid maar even met onze dokter gebeld. Die heeft haar weer gerustgesteld, en mij blijkbaar ook.. want na dat telefoontje ben ik braaf gaan slapen. Hopelijk voel ik me morgen weer wat lekkerder en wordt ik niet nog zieker. Want dan valt de babyborrel alsnog in het water, ongeacht het weer!

 

20 maart 2005

Tijdens het dineetje ter ere van het huwelijksjubileum van opa Wil en oma Miep, heb ik mij weer 's keurig gedragen. Een dikke 10 voor uitmuntend gedrag! Daarom mocht ik gedurende de hele avond gezellig erbij aan tafel in mijn reiswieg. Zo tegen een uur of acht, toen iedereen aan tafel ging, kreeg ik uiteraard  zelf ook trek, dus tussen twee gangen door heb ik m'n flesje leeggedronken, half op papa's arm, half op opa's arm. Daarna ben ik weer voldaan en tevreden in slaap gevallen. Ik ben pas weer tegen middernacht wakker geworden voor m'n volgende flesje, dat tante Truus mij met veel plezier gaf (want ze zat al de hele avond te wachten totdat ik eindelijk wakker zou worden, ze mocht mij immers niet uit de wieg halen zolang ik sliep). Maar door al dat geslaap heb ik dus alle cadeautjes voor opa en oma gemist.. ook het verrassingsweekend waarmee mama het zo druk had afgelopen week! Omdat ik zo lekker heb doorgeslapen, hebben papa en mama het erg laat kunnen maken, het was dan ook beregezellig! En wat is mijn achterneef Dico al een grote, stoere vent... mama schrok ervan hoe groot die inmiddels al niet is. Tsja mams, ik zou maar hard werken aan die sterke spieren, want over een half jaartje of zo zal ik wel even zwaar en groot zijn!!

Hoewel we pas om vier uur 's nachts thuis waren, moest ik mama vrijdagochtend op tijd wakker maken, want... die had nog het een en ander te doen om opa en oma op pad te sturen naar Friesland. Toen ze waren aangekomen bij hun hotel heeft mama ze nog even aan de lijn gehad en het eerste wat opa zei was "Leuk zo'n verrassing, maar we kunnen hier niet naar Jill's webcam kijken!" Nou opa (en oma); ook al zien jullie mij eventjes niet... papa en mama zorgen er niet minder goed om voor mij, hoor! Vrijdagavond is oma Kitty bij ons komen oppassen, want papa en mama gingen met opa Piet, oom Joseph en Kim en Robin naar de kroeg waar tante Yolanda in het weekend werkt. Mama's eerste pilsje was binnen 3 tellen leeg! Maar daarna heeft ze het rustig aan gedaan om mijn mamamelk niet te verprutsen. Dank je wel, mam! Oma heeft trouwens haar handen vol gehad aan mij... ik wilde weer eens niet slapen (wat toch wel een gewoonte van me lijkt te worden!) Het enige waarmee ze me getroost kreeg was mij in m'n wandelwagen rondrijden door de kamer! Maar uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen.. net op tijd, vlak voordat papa en mama weer thuis kwamen!

In het weekend is mijn grote zus Kim weer bij ons geweest. Ze had een boel mooie tekeningen voor me gemaakt, die mama op het bord heeft gehangen in de keuken. Ook dit weekend ben ik weer lekker in de watten gelegd door papa en Kim, zodat mama weer een beetje bij kon komen van alle nachtelijke uurtjes met mij.

 

17 maart 2005

Vandaag zijn we weer gaan wegen bij het consultatiebureau. Ik ben afgelopen week 250 g aangekomen en weeg nou 4340 g.

Gisteren was het super lekker weer en ben ik met mama een blokje om gelopen. Toen mama bijna thuis was, zagen we oma Kitty net aankomen, dus samen naar binnen en mij uit de MaxiCosi halen. Ik mocht in de box opblijven voor de visite die zou komen, maar mama rook onraad toen ze mij wilde neerleggen. En ja hoor, ik had niet zon beetje een poepluier, maar een hele flinke. Zo flink, dat mama mij helemaal opnieuw heeft moeten wassen en al mijn kleertjes in de was moesten. Oma heeft mij snel opnieuw aangekleed want de visite zou er zo aankomen. Oma vond mij een hele vieze meid, maar ik was erg blij met deze grote boodschap, want tijdens verschonen, wassen en aankleden heb ik voluit liggen grijnzen.

Toen kwamen tantes Martha en Magda op bezoek. Tante Ingrid kon helaas niet meekomen, want achternichtje Jolle was een beetje ziek. Ik heb hele mooie kleertjes voor de zomer gekregen, en zodra ze passen zal mama zeker een foto van mij maken in die nieuwe outfits en deze op mijn website zetten. Dat is ook een een klein goedmakertje, want sorry tantes; mama is vergeten fotootjes te maken toen jullie op visite waren!

Ik lijk inmiddels wat beter in mn velletje te zitten en begin ook wat ritme in mn leventje te krijgen. Dat is de afgelopen week wel anders geweest. Als ik wakker was huilde ik veel, en ik was veel wakker want als mama mij in mn wiegje legde, huilde ik nog veel harder. Mama was al bijna ten einde raad haar borstvoeding af aan t bouwen en mij meer flesjes aan t geven, want ze dacht dat haar melk misschien niet goed was voor mij. Maar echt verbetering gaf die volledige flesvoeding dus niet. In tegendeel, er kwam zelfs nog een probleempje bij; t koste mij erg veel moeite om een grote boodschap te produceren. Mama is er nu van overtuigd dat het allemaal niet aan haar melk ligt, en dus mag ik weer volop aan de borst. En wonder boven wonder de afgelopen twee dagen gaat t stukken beter met mij, toeval? Ik val vrij snel in slaap na een voeding, en slaap inmiddels 4 tot 5 uur door tussen de voedingen in. s nachts soms zelfs 6 tot 7 uur. Mooi toch!

Na de ochtendvoeding kruip ik graag nog een paar uurtjes terug, en dan ben ik helemaal fit om na het badje allerlei leuke dingen met mama te ondernemen. En als er even niks te beleven valt, doe tussendoor wat hazendutjes in de box. Na het avondeten ben ik dan toch wel echt moe, en brengt mama of papa mij naar bed. Vaak ben ik het daar niet mee eens, ik wil tenslotte niks missen! Maar na een beetje gejengel val ik dan toch wel snel in slaap. 

Vanavond krijg ik mooie kleertjes aan, want het is feest! Opa Wil en Oma Miep zijn vandaag 35 jaar getrouwd en daarom gaan we met zn allen uit eten bij het restaurant waar ze destijds zijn getrouwd. Van harte gefeliciteerd oma en opa Philippen!
Oma Kitty hoeft vanavond niet op te passen, want ik mag lekker mee!!! Want de mensen in het restaurant zijn allemaal familie van mij en die moeten dus werken als ik mijn babyborrel hou. Maar zo kunnen ze mij toch allemaal even bewonderen en kan ik gelijk kennis maken met mijn achterneefje Dico, want die woont daar immers ook!

 

12 maart 2005

Jippie, mijn website staat op nummer 1 in de ranking van http://babyhomepages.pagina.nl

Kijk maar eens, en klik vooral door naar mijn site zodat ik ook nog even in de top 5 blijf staan!
Voor het archief (want ik zal er wel niet eeuwig in blijven staan), hier het bewijs:

Ik heb gisteren met mijn mama een zwembroekje gekocht, want ze wil binnenkort met mij naar babyzwemmen. Ik kan niet wachten totdat we gaan, want ik ben helemaal gek op water! Alleen verkopen ze nog geen broekjes in mijn maat, dus waarschijnlijk zal het nog wel een paar weekjes duren! Ik hou jullie op de hoogte.

Mama heeft 't vanavond heel moeilijk met mij, want ik wil maar niet slapen. 't is inmiddels bijna negen uur en ik lig al ruim een uur in m'n bedje te huilen. Mama snapt er niks van; ik wil geen fiep, ik heb (zo te zien of zo te voelen) geen krampjes, heb voldoende gegeten, heb een schone luier en de temperatuur in m'n bedje is precies goed. Ze heeft mij al m'n nieuwe bakerzak aangetrokken (zie ook www.bakerzak.nl), maar die wil vandaag ook al niet helpen. Normaal val ik na 10 minuutjes wel in slaap als ik in de zak mag!

Mama had al zo'n gevoel dat ik niet zou willen slapen, want ze vond mij al de hele middag erg wakker. Ik heb kleine hazendutjes gedaan in de maxicosi en op mama's en oma's arm, maar dat was ik op een gegeven moment ook wel beu. Ik wil graag actie! En niet zomaar in m'n uppie, want ook de schommelstoel maakte mij niet blij. Nee, samen natuurlijk! Mama heeft dus al een uur met mij op haar arm door m'n kamertje gedanst en dat vind ik helemaal te wauwie, maar toen vond ze 't toch echt welletjes en heeft ze me in bed gestopt. Ik huil, ik huil en ik huil er op los, maar ze haalt me er maar niet uit flauw hoor, mam!

Gaap... van al dat huilen word je toch wel moe... toch maar ff dutje doen!

10 maart 2005

Vandaag voor 't eerst naar consultatie arts geweest met mama. Eerst mocht ik bij de assistente weer op de weegschaal en ik ben maar liefst 460 g. bijgekomen! Ik weeg nou 4060 g. Mama mag nu weer minderen met de flesjes Nutrilon, jammer... want ik vind ze best lekker! Maar mamamelk is minimaal net zo lekker hoor, ik moet er alleen iets harder voor werken! Na het wegen, werd ik opgemeten en ik ben inmiddels 54 cm. lang, dus 2 cm. gegroeid!

Daarna mocht ik bij de arts komen, een hele aardige mevrouw die mij van top tot teentjes heeft nagekeken. Papa en mama kregen een complimentje dat ze een prima bouwpakketje hadden gebruikt! Ik heb alleen een klein schoonheidsfoutje, zei ze: bij de meeste kindjes loopt de bilnaad gewoon aan 1 stuk door, bij mij eindigt ie in een soort v'tje. Dat zal ook altijd zo blijven, maar kan verder geen kwaad hoor. Mama had dat wel al gezien bij het verschonen van de (inmiddels vele) luiers, maar had er nog niet bij stilgestaan dat dat bij mij anders is dan gewoonlijk. Eigenlijk vindt ze het wel een beetje apart en best wel mooi! Heeft tenslotte niet iedereen, he? Ik mocht ook nog een stukje lopen over de tafel, dat was fijn: ik kan dat heel goed. En toen bewoog die mevrouw langzaam een potlood op en neer voor m'n gezicht en natuurlijk keek ik die potlood na, he? Wat dacht jij dan?

Mama is donderdag voor 't eerst weer gaan sporten, dus toen heb ik de avond alleen met papa doorgebracht... nou ja.. alleen? Onverwacht kwam een meneer onze kapotte wasmachine maken, net toen ik een lekker flesje kreeg van papa. Omdat papa moest helpen en maar twee handen heeft, is oma snel gekomen zodat ik m'n flesje alsnog lekker leeg kon drinken. Toen mama weer thuis kwam, was ik nog op. Dat had ze eigenlijk niet verwacht, maar ja... ik ga toch niet slapen zonder 100 welterusten-kusjes van mama?

Morgen vertrekt papa naar Duitsland om een beurs te bezoeken. Dan ben ik dus een nachtje alleen thuis met mama. Omdat Frank met papa meegaat naar Duitsland en Karin dus ook alleen thuis is, komt die bij ons op bezoek. Da's fijn, misschien doet ze mij wel weer masseren?

Vanmiddag is er een mevrouw van Felicitas langs geweest en ze heeft een hele doos met leuke spulletjes achtergelaten voor mama en mij. Ik heb er nou weer een mooie oranje knuffel bij en blauwe leren slofjes (die mij nu nog een beetje te groot zijn). En voor mama zaten er allerlei kleine verwendingetjes en tijdschriften in de doos. Heeft ze weer wat te lezen, als ze niks te doen heeft (duh, echt niet!)

 

5 maart 2005

Donderdag zijn we weer naar het consultatiebureau geweest om te kijken wat ik woog. Ik ben maar liefst 265 g. aangekomen en weeg nu 3630 g. Dat komt vast omdat ik sinds afgelopen week naast mamamelk ook af en toe een flesje Nutrilon krijg. In het begin moest ik even wennen aan die nepmelk, maar ondertussen smaakt het me heel erg goed! Ik weet precies wat ik moet doen, om er een flesje van te krijgen: gewoon... snel in slaap vallen aan de borst en vervolgens na 10 minuten een keel opzetten van 'heb ik jou daar'! Bovendien vind ik het ook heel erg fijn om eens van papa een flesje te krijgen, of van een van m'n oma's! Ook wel erg handig voor pap en mam, want nu ben ik dus ook "oppasbaar". En daar hebben ze gelijk maar gebruik van gemaakt door donderdagavond romantisch met hun tweetjes te gaan dineren in de stad. ZONDER MIJ! Maar eigenlijk vond ik dat niet zo erg hoor, want ik mocht toen lekker naar oma Kitty toe en daar heb ik heerlijk gespeeld en geslapen!

Dit weekend is m'n grote zus Kim ook eindelijk weer 's een keertje bij ons. Vorig weekend mocht ze niet komen van haar mama, want toen had ze vreselijke griep. Ook Kim heeft mij al een flesje gegeven en morgen doet ze mij samen met papa in bad. Dan kan mama eens een keertje uitslapen. Dat is ook wel hard nodig, want ik vind het tegenwoordig toch ook wel fijn als ik midden in de nacht nog wat te happen krijg en papa slaapt zo vast dat hij me dan niet eens hoort huilen. Mama is dus 's nachts altijd de klos! Maar gelukkig kan zij overdag nog steeds een inhaaldutje doen als ik te bed lig.

Vandaag zijn we op het verjaardagsfeestje van oma Miep geweest en ik kreeg zelfs meer cadeautjes dan de jarige job!!!
Ik heb me daar overigens voortreffelijk gedragen... echt een modelbaby! Had je me daar gezien, dan zou je nooit geloven dat ik ook ontzettend kan stieren en klieren! Maar uiteindelijk vond ik het toch welletjes en wilde ik lekker gaan slapen, alleen... dat lukte niet zo goed op die vreemde plek. Opa heeft van alles geprobeerd om mij in slaap te krijgen (tikkende klokken, kerstmuziekdoosje, goed gesprekje), maar 't wilde niet meer baten: ik wilde gewoon naar huis! Gelukkig viel ik in de auto toch snel in slaap (net als zus Kim trouwens) en kon papa mij thuis gelijk in m'n wiegje leggen.

 

1 maart 2005

Zonder dat papa en mama het zelf doorhadden, is mijn kraamborrel per ongeluk op Paaszondag gepland. Omdat het nogal een gedoe is om dit te verzetten naar een andere datum, zijn jullie uiteraard gewoon welkom op 27 maart! Maar mocht het voor jullie een andere keer toch beter uitkomen, maak dan even een afspraak met papa of mama om een keertje langs te komen.

Ik groei inmiddels lekker, eindelijk beginnen m'n kleertjes een beetje te passen! Ik lig nu met een rond buikje en een schone luier lekker in m'n bedje voor een middagdutje, dus voordat mama ook eventjes rust neemt heeft ze nog even tijd om mijn website bij te werken, ze zal er ook weer wat nieuwe fotootjes op zetten.

Inmiddels krijg ik naast felicitatiekaartjes nu ook al echte post, zo is vandaag de blauwe envelop met mijn sofi-nummer in de bus gevallen. Helaas, de belastingdienst weet mij dus nou al te vinden! Nou, meneer de fiscus: ik was voorlopig nog niet van plan om mijn centjes naar u te komen brengen, gelukkig mogen die de komende jaartjes nog gewoon in mijn spaarpotje!