MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

30 april 2005

Vandaag hebben we Koninginnedag gevierd! Mama had mij helemaal in het oranje aangekleed en ik had zelfs een oranje zonnebril en een oranje muts op! Stom dat mam weer haar camera was vergeten, want nou hebben we alweer geen foto's! Het was druk in Helmond en dus wel even zoeken naar een plekje voor zes op het terras, want behalve pap, mam en Kim waren ook Frank en Karin erbij. Eerst vonden we alleen een tafeltje, snel erna een eerste stoel. En dat was nodig ook, want ik had een berehonger en wilde een flesje! Mee en mee kwam er telkens een stoel bij, totdat we allemaal konden zitten. Later zijn oma Kitty en Helena er ook nog een uurtje bij geweest. Oma vond mij vandaag niet zo lief, want telkens als ze mij op de arm pakte begon ik spontaan te huilen! Tsja, eenkennige periode?

Het was deze week de week van de verjaardagen van meter en peter! Gisteren zijn we immers naar ome Joseph z'n verjaardag geweest. Niet dat ik daar veel van heb meegekregen, want ik heb de hele avond lekker liggen pitten, maar toch even ter vermelding dat ik ook bij de verjaardag van mijn peetoom ben geweest! Zondag zijn we naar tante Truus geweest want die werd afgelopen maandag 26 jaar, daar was 't beregezellig, ik heb iedereen in elk geval lekker beziggehouden! 's avonds zijn we lekker uit gaan eten, tenminste: papa, mama en tante Truus... want ik krijg natuurlijk nog steeds niet meer dan een fles!

Donderdag zijn we weer eens gaan wegen, ik was flink gegroeid: kijk maar 's op "Oei, ik groei!" Ik heb een echte groeispurt gemaakt in de lengte en pas nou ook officieel niet meer in maatje 56! Dus mam heeft nou echt de hele kast omgeruimd en alle nieuwe kleertjes in maatje 62/68 klaargehangen en -gelegd.

Maandag zijn pap en mam gelaserd om makkelijker te kunnen stoppen met roken. Tot nu toe gaat het goed, maar ben benieuwd of papa het volhoudt vanavond in de kroeg, want die heeft toch al de nodige glaasjes op ondertussen. Mama blijft met mij en Kim thuis vanavond, dat vond ze helemaal niet zo erg, want dit weekend was mama niet helemaal lekker!

 

24 april 2005

Was ik nog vergeten te vertellen! Maar ben vorige week met pap, mam en Kim een avondje gaan zwemmen bij Centerparcs in Sevenum! Ondanks dat ik de hele week een beetje ziekjes ben geweest, was dat toch wel erg leuk. Ben eerst met mam in het grote bad geweest, uiteraard in een babyzwemband, lekker een beetje ronddobberen. Maar dat duurde niet lang, ik vond het niet zo geweldig, dat koude water. Toen is mam met mij naar een bubbelbad gegaan, waar het water wel warm was, lekker bij mam op de arm een beetje zitten rond koekeloeren! Toen de bubbels weg waren (en het badje leeg werd) mocht ik zelf ook nog eventjes zwemmen. Dat vind ik toch wel het allerleukste van water, en ik kan het ook al goed omdat mama (bijna) elke week met mij gaat oefenen bij de babyzwemles!

Maar van al dat geplons was ik uiteraard lekker moe geworden en na een flesje ben ik lekker in slaap gevallen! Goed geregeld trouwens, dat Centerparcs: boxjes, maxicosies, alles bij de hand! Dat vond mama ook wel een fijn idee, want in september gaan we een weekendje met de hele familie! Maar dan ben ik natuurlijk ook weer een half jaartje ouder. En mooie plantjes heb ik liggen bekijken tegen het plafond, ik heb me geen moment verveeld! Ook na het zwemmen niet, want we hebben nog gezellig naar een bandje zitten luisteren op het terras. We waren kei laat thuis!

 

19 april 2005
Ik ben deze week een beetje ziekjes geweest. Mijn buikje wilde de melk niet, want de helft kwam er weer via m'n mondje uit. Ik ben bijna drie dagen misselijk en ellendig geweest. En dat heeft mama geweten; ik week niet van haar zijde! Lekker  bij mama op de arm hangen maakte mij niet meteen beter, maar het troost wel! Gelukkig gaat het vandaag weer een heel stuk beter met me en heb ik weer lekker gespeeld. Ik heb vandaag m'n voetjes ontdekt, kijk maar 's naar het volgende filmpje!

het laden van het filmpje kan even duren, afhankelijk van de snelheid van jouw internetverbinding!

 

13 april 2005

Zo, 't wordt weer tijd om mijn dagboek bij te werken, het laatste nieuws is immers alweer van ruim een weekje geleden!

Vanochtend ben ik met mam boodschappen gaan doen We zijn helemaal naar de AH toe gewandeld en da's toch een wandelingetje van bijna 3 kwartier!  Heerlijk, lekker in de frisse buitenlucht, maar ook een beetje vermoeiend, dus vandaag doe ik een lekker middagdutje in m'n wiegje. 't mooie wiegje dat zo langzamerhand een beetje te kort begint te worden voor m'n lange lijfje. Als ik een beetje druk ben, zie je mij dan ook regelmatig met m'n hoofdje helemaal tegen de bovenkant aanliggen. Nog een weekje of twee en dan moet papa m'n ledikantje maar opzetten en gaan we het wiegje terugbrengen naar Anita. Anita had mij trouwens een heel mooi zilveren armbandje kado gedaan met mijn naam en een hartje er op. Dat heb ik van haar gekregen tijdens mijn babyborrel en ik heb 't sindsdien niet meer af gehad! 't is wel nog een beetje te groot, maar gelukkig kon mama het ook vastmaken tussen een paar schakeltjes in. 't staat heel erg lief en ik krijg overal complimentjes, dus mama en ik zijn er dan ook errug blij mee!

Mama is vandaag begonnen met mijn klerenkastje opnieuw in te delen. Sommige spulletjes passen mij inmiddels niet meer en langzamerhand pas ik in wat grotere kleertjes. 't leek wel of mama een beetje verdrietig was toen ze de te kleine kleertjes uit de kast begon te halen? Ik vind het wel fijn, want nou kan ik eindelijk al die mooie jurken en setjes aan die daar al twee maanden hingen te verstoffen!

Afgelopen weekend ben ik uit geweest! Eerst vrijdagavond samen met Oma Kitty en Opa Piet naar de kermis. Mama was een beetje humeurig omdat ze nog niks had gegeten (ik had ze goed bezig gehouden) en ook geen vette hap wilde, en toen het ook nog begon te regenen was de pret er voor haar helemaal af. tsja, ik word ook chagrijnig als ik m'n hapje niet op tijd krijg, dus ik snap dat wel! Gelukkig was het zondagmiddag beter weer en toen zijn we nog maar 's gaan kijken, deze keer met Oma Miep en Opa Wil. We waren lekker naar de stad gelopen en halverwege troffen we de andere oma en opa, samen met oom Joseph, tante Yolanda, Robin en Lindy in de Herberg aan. Daar hebben we ff een tussenstop gemaakt, en zo belandde ik voor 't eerst in de kroeg. Ja, dat is wel lekker slapen daar, met al dat geklets en die muziek! Net als op de kermis, daar is het ook zo'n drukte van jewelste. Maar gelukkig past dat wel een beetje bij zo'n drukke tante als ik. Alleen jammer dat ik als enige nog nergens in mocht, en de rest wel! Volgende keer beter, misschien kan ik in de zomer al goed zitten en mag ik dan in de draaimolen! Oma Miep was trouwens ook in een draaimolen voor grote mensen geweest, maar dat is haar niet zo goed bevallen. Na de wandeling terug naar huis, was ze nog steeds duizelig  Niet meer doen oma, want mama was toch wel een beetje geschrokken!

Maandag moest ik weer naar het consultatiebureau voor de eerste prik. Mama vond het helemaal niks, die houdt niet zo van spuitjes en zeker niet als die in haar kleine spruitje wordt gezet! Gelukkig kon papa vrijmaken om mee te gaan. Mama heeft de spuit niet eens gezien; die heeft mij ondertussen bezig gehouden. Maar volgens papa was ik wel een kanjer, ik heb ff geknipperd met m'n ogen toen de spuit er in ging en heb ff kort en hard gehuild toen Yvonne de spuit leegdrukte. Daarna was het allemaal al weer over en vergeten. We zijn op de terugwandeling wel zetpilletjes met paracetamol voor mij gaan halen bij de apotheek, want ik kon nog wel 's wat last krijgen van dat spuitje. Dat is gelukkig niet gebeurd en dus liggen de zetpilletjes nog ongebruikt in het kastje... ik heb alleen maar geslapen als een os! En als ik tussendoor wakker werd gemaakt voor een hapje, was ik de vrolijkheid zelf. Dus geen centje pijn gehad, mama!

De rest van de week heb ik gevuld met (uiteraard) slapen, eten EN spelen! Mijn box is gewoon geweldig, daar kan ik uren in liggen! En dat doe ik dan ook overdag. Papa overweegt om ook maar een webcam boven de box te hangen, want ik lig nog zelden in m'n bedje overdag (en 's avonds is het licht uit op m'n kamertje, dus ziet niemand iets op de webcam!). In mijn box hangen allemaal speeltjes die geluid maken en licht geven. Ik kan nog niet zo goed bij alle knopjes, maar twee speeltjes tegen elkaar aan schoppen of mappen, helpt ook om er geluid uit te krijgen! Ook liggen er een paar lieve beren in m'n box, waar ik lekker tegenaan kan kroelen en die ik kusjes en likjes kan geven. Ik vind het zo leuk in m'n box, dat ik er zelfs naar ga liggen kijken, als mama mij na de fles te lang op haar schoot houdt in de woonkamer!

 

7 april 2005

Goh, lieve schat... wat wordt je toch snel groot!
't is 4.00 u. 's ochtends, je hebt net een flesje gehad en je ligt ondertussen weer lekker te slapen in je wiegje. Eigenlijk had je al veel eerder moeten eten, rond middernacht ongeveer. Maar papa lag al in bed en mama was in slaap gevallen op de bank. En toen ik daar pas om 3.00 u. wakker werd, schrok ik van het tijdstip en vroeg me af of jij al die tijd nog geen honger had? Blijkbaar niet, want je lag heerlijk te slapen in je bedje. Ik heb zeker 10 minuten naar je zitten kijken, mezelf verwonderend over hoe snel de afgelopen twee maanden voorbij zijn gegaan. Uiteindelijk heb ik je toch maar even wakker gemaakt voor een flesje. Want hoewel ik het ook wel jammer vind dat je zo snel groeit, kleine mensjes worden nou eenmaal groot!

Slaap lekker, lieveling... Ik verheug me alweer op een nieuwe dag met jou!
mama

 

5 april 2005

Zo, dat was een heftig weekend! Zaterdag hebben we nog relatief rustig aangedaan, tenminste.. papa heeft kunnen uitslapen. Ik was vanaf 7.00 u. van de partij en helemaal wakker. Niet dat dat erg was, want ik slaap tegenwoordig al rond 23.00 uur, maar toch een beetje aan de vroege kant voor mams. Ze had gehoopt dat ik nog wat in zou dutten als ze me in bed zou aanleggen, maar nee joh... spelen!

Want ik heb deze week weer een nieuwe trukendoos opengetrokken, en wat me daar toch allemaal in zat??? Blubberen en belletjes blazen met m'n mond (als het aan mama ligt, draag ik nu de hele dag een slabbertje) en sabbelen op alles wat er in de buurt van m'n mondje komt, rechtop zitten zodat ik alles om me heen goed kan bekijken en uiteraard lachen naar alles wat ik zie, aan m'n beer frunniken in bed en last but not least: met behulp van twee sterke vingers zelf rechtop gaan zitten uit lig of halfzit!!! ff lekker rustig op mama's arm zitten??? Dacht het niet! Waar is het avontuur en de actie?

Nou, zondag kon ik m'n lol niet op, de hele tent weer vol visite! We hadden met z'n allen lekker uitgeslapen en dat zou ook onze visite doen, maar nee hoor... om 13.00 uur stonden Gerald en Marja al voor de deur. Ze hebben zichzelf maar binnengelaten via de achterpoort, want pap en mam waren net koud onder de douche uit! Mama had mijn kaartje naar hun oude adres gestuurd, dus dat was wel lachen toen Marja zaterdagavond belde om te vragen wanneer mama nou was uitgeteld, haha! Wel leuk dat ze gelijk de dag erna gezellig naar mij zijn komen kijken. En Marja mag wel vaker komen want die kan best goed flesjes geven (en ze heeft net zo'n lekkere pink als mama!).

Wimmo en Hanneke waren er ook, en ook dat was lachen hoor! Wimmo heeft een papatraining gehad (het videofilmpje plaatst mam binnenkort ook hier op de website) en Hanneke durft geen kleine beebietjes vast te houden. Maar daar moet je dan net mijn pa voor hebben; "hier, (plof) ga jij maar 's ff lekker bij Hanneke zitten".
Ik heb nog net niet zitten huilen, omdat ik Hanneke vooral niet wilde laten schrikken, maar ik was toch wel erg blij dat ik naar ome Petran mocht verhuizen. Die heeft tenminste ervaring met kleine beebietjes, en da's te merken: lekker spelen en knuffelen! Jammer dat tante Carrie en (achter)nicht Maja er niet bij waren, maar Maja wil de laatste tijd niet meer zo goed eten van de mamamelk, en dat heeft natuurlijk wat extra aandacht en rust nodig! Snapten mama en ik heel goed hoor Carrie...

Gisteren zijn mam en ik op ziekenbezoek geweest bij Karin, het was alleen een heel erg kort bliksembezoekje omdat mama 's avonds nog afspraken had. Misschien gaan we deze week nog een keertje, maar dan wat langer! Gaat mam's auto 's avonds ook nog kapot, kon ik met papa ook nog in de auto stappen om mama af te lossen, terwijl er op de ANWB moest worden gewacht. Eind goed, al goed, om 22.00 u 's avonds was iedereen weer thuis en morgen krijgt mammie haar auto weer terug. Jammer genoeg hebben pa en ma zo wel de doopouderavond gewacht, dus 't is nog even wachten tot 2 mei a.s. om een datum te plannen voor mijn doop.

Na zo'n lange avond, heb ik vanochtend weer lekker uitgeslapen. Mama heeft mij rond 9.00 u. wakker gemaakt voor m'n flesje. maar daarna ben ik nog een paar uurtjes terug naar bedje gegaan. Het volgende flesje kreeg ik van oma Miep want die was samen met tante Truus op visite. Het was heerlijk weer, en in de namiddag hebben we een lekker wandelingetje gemaakt met z'n allen. Tante Truus had de fotootjes van mijn babyborrel mee, en die heeft mama zo net online gezet. Dus snel kijken onder de rubriek "fotos"!

 

1 april 2005

Uiteraard zijn we gisteren weer naar het consultatiebureau geweest om te wegen. Kim had Paasvakantie en die is gezellig meegegaan. Ik ben afgelopen week 150 g aangekomen. Da's heel goed, en daarmee weeg ik nu 4670 g. Kijk ook maar 's onder "Oei, ik groei...", daar heeft mama mijn groeicurve ingevuld. Het was heel erg mooi weer vandaag, dus na het wegen zijn we naar de stad gewandeld om daar nieuwe kleertjes voor Kim te kopen. Ook moest er nog een cadeautje worden gekocht voor opa Piet, want die was jarig. Papa belde toen opeens of wij nog in de stad waren en wij een telefoonkaartje wilde gaan ophalen dat, voor de klant waar hij aan 't werk was, klaarlag bij de Vodafone. Ik was eigenlijk al een beetje jengelig van het lange winkelen en had ondertussen ook wel weer een reuzehonger. Maar goed, het oppikken van het kaartje zou een minuutje duren, dus dat kon nog wel volgens mama. Helaas... vanwege een foutje in de communicatie duurde het wachten ruim een half uur en mama maar met mij rondlopen in die winkel (pap, ik heb alvast een hele leuke gsm uitgezocht!). En mama vond dat ik eigenlijk wel een hele lieve beer had verdiend, toen vanmiddag ook nog bleek dat die telefoonkaart net zo goed op tijd was geweest via de post!

Vanochtend ben ik met mama gaan zwemmen bij de Wissen. Uiteraard niet zomaar zwemmen, maar babyzwemmen natuurlijk. Mama was een beetje sceptisch vooraf, maar achteraf bleek alles heel erg goed geregeld. We mochten tot bij het badje met de kinderwagen of maxicosi en direct naast het badje lagen voldoende aankleedkussens. Het water was heerlijk warm en er lag een heleboel speelgoed in het water. Er stond kindermuziek op, weliswaar een beetje hard, maar toch heel leuk. Ik was tot nu toe nog niet verder gekomen dan onze douche en mijn eigen (mini-)badje, dus mama heeft mij eerst heel voorzichtig en dicht tegen haar aan, laten wennen aan dat grote bad. Toen ik wat meer om me heen begon te kijken, mocht ik wat ronddrijven in mama's armen, eerst op m'n rug en toen op m'n buik. We waren een beetje vroeg, dus de zwemjuf kwam pas toen ik al een beetje was gewend. En dat was maar goed ook; de zwemjuf was zo enthousiast dat er weer "zo'n kleintje" bij was, dat ik volop de aandacht kreeg. Eerst werd ik een paar tellen koppie onder gedompeld. Niet dat ik dat eng vond, maar ik was wel erg verbaasd want dat voelt heel raar. Nadat ik dat een paar keer had gedaan mocht ik op m'n zij om te kijken of ik van nature op m'n rug of op m'n buik ging draaien, dat zou immers mijn voorkeurskant zijn om te poedelen. Het werd m'n buik. Dus mama goed kijken en luisteren naar de juf, en daar ging ik: aan twee vingers van mama, die mij razendsnel door het badje voort trok en warempel, ik maakte met m'n beentjes automatisch zwembewegingen! Maar vermoeiend dat dat zwemmen is, joh! Na een paar keer, begon m'n hoofdje steeds vaker in het water te zakken, en ik maar blubberen met m'n mond. Toen ik het niet meer leuk vond, mocht ik lekker uitrusten in een speciale baby zwemband en daar ben ik heerlijk ronddobberend in slaap gevallen.