MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

27 juni 2005

Pap was vandaag vrij en is mee geweest voor m'n derde prik. Ik moest deze keer heel hard huilen, maar gelukkig was het na een minuutje ook weer over.
En wat ik al wist heeft Yvonne vandaag ook bevestigd: ik ben een erg vlotte tante.
Pap en mam kregen mijn boekje te zien en daar staat een tabelletje in van dingetjes die wij babies allemaal zouden moeten kunnen op een bepaalde leeftijd. Met mijn viereneenhalve maand heb ik al veel kruisjes bij 6 maanden aangestreept staan!
Supertrotse pap en mam dus!

Oh ja, ik was 66 cm lang en woog 6995 gram!

 

23 juni 2005

Vanavond zouden mam en pap met Karin en Frank naar een feestje bij een Kasteel in Venlo gaan, maar daar heb ik lekker een stokje voor gestoken… mij weer alleen laten, ergens anders!

Na de toestanden van vorige week zaterdag, heeft mam mij weer overal mee naartoe gesjouwd in de hoop dat ik weer wat aardiger ga doen tegen andere mensen. De bedoeling was dat buurvrouw Monique een avondje op mij zou passen, maar er was weer geen land met me te bezeilen vanavond. Dus heeft mam Karin maar afgebeld en is pap alleen naar Venlo gegaan.
Niet dat we thuis hebben gezeten, want toen ben ik met mam naar een ondeugend partijtje bij tante Yolanda geweest. Daar kon ik tenminste gewoon mee! En daar mag mam mij best voor bedanken, want volgens mij heeft ze reuze pret gehad, ikke trouwens ook!

 

20 juni 2005

Pap en mam waren vrijdag naar een verjaardagsfeestje in Mafia stijl, Kim en ik logeerden daarom bij oma Kitty. Tenminste, dat was de bedoeling! Ik was het daar helemaal niet mee eens en dat heb ik laten weten ook! Van ellende is oma dus maar met mij en Kim naar ons eigen huis gewandeld, in de hoop dat ik onderweg in slaap zou vallen of - op z'n minst - in m'n bedje. 't was me het avondje wel, want oma haar alarmdingetje deed 't niet meer en dus stonden we opeens in de loeiende sirenes thuis. Kim had het helemaal niet meer, ikke natuurlijk al de hele avond krijsen en nu ook nog dat alarm ? Gelukkig werden we niet op straat gezet door de bewakingsmeneer, die - overigens binnen no-time - ter plekke kwam, die zag ook wel dat oma en wij echt niet aan 't inbreken waren!
Oma en Piet waren er allemaal niet zo blij mee, maar gelukkig lag ik na al die heisa wel eindelijk total loss in m'n eigen bedje!

Gisteren was het vaderdag en dan zet je je papa in het zonnetje. Nou dat heeft ie geweten! Kim was al weken aan 't knutselen aan een toffe peer en een fotolijst, ook had ze een hele boel kleurplaten gemaakt en op school had ze een vaderdag versje geleerd. Samen met mama heeft Kim ontbijt op bed gebracht. Daarna was het mijn beurt. Natuurlijk kan ik nog niet zo knutselen en kleuren als Kim, maar mama had mij een beetje geholpen: pap heeft van mij een bureaukalender gekregen met allemaal fotootjes van mij. En in papa's kaart hadden mam en ik m'n voetafdruk gezet. We zouden eigenlijk naar Maastricht gaan, voor mama's vader.. opa Wil. Maar omdat mam zich op het feestje van gisteravond heeft vertrapt is het weer in haar rug geschoten. Sorry oma en opa in Maastricht, met een beetje geluk en hulp van de chiropractor: maandag pas!

Wat was het vandaag weer warm…!
Gelukkig mochten wij van papa de auto met airco lenen voor onze verre visite in het Zuiden. Dus was het helemaal geen straf om lang in de auto te zitten. We zijn vanmiddag gezellig op kraambezoek (!) geweest bij achternichtjes Myrthe en Ryanne. Ryanne is al twee en Myrthe is al 11 maanden. Tsja, kraamvisite kun je dat met goed fatsoen al niet meer noemen… maar beter laat dan nooit, toch? Oma Miep was ook mee, die was ook nog niet op visite geweest bij Myrthe. Maurice, de papa van Myrthe en Ryanne was een beetje ziekjes thuis. Daar zat die dan tussen 5 dames! Maar dat vond hij helemaal niet erg hoor, volgens mij heeft hij hele leuke foto's gemaakt. Daar is mama heel nieuwsgierig naar!
Ik vond het heel erg leuk om bij Myrthe en Ryanne op bezoek te gaan. Ik heb met Ryanne pootje gebaad in haar zwembadje en met Myrthe heb ik lekker zitten buurten en speeltjes geruild. Myrthe heeft trouwens hele smakelijke vingertjes zeg! Ik mocht van mama ook even in Myrthe's stoel, maar dat vond ik toch niet zo'n succes… toch nog maar even mee wachten mam, of in elk geval een lekker kussen er in!

's avonds hadden we nog visite gepland bij oma en opa in Maastricht. Omdat mama gisteren heeeel erge rugpijn had en pas vanochtend bij de bottenkraker terecht kon, zijn we vandaag dus pas voor vaderdag geweest. Mama had een hele mooie klok voor de verzamling van opa, maar die was ook een beetje van mij… omdat mama er allemaal fotootjes van mij in had gestopt! Alleen deed het klokje het niet meer, toen het pakje werd uitgepakt ;-( Beetje te ruw geknutseld mam? Maar daar weet opa vast wel raad mee. Omdat ik (na wat gejengel) lekker lang ben gaan slapen, heeft mama weer 's lekker kunnen bijpraten in Maastricht. We waren dan ook heel erg laat thuis!

 

16 juni 2005

Vandaag zijn oma Kitty en opa Piet terug van vakantie. Pap ging ze afhalen van het vliegveld en ik en mam zouden ze thuis verwelkomen. Mam mij lekker laten uitslapen zodat ik lekker fit zou zijn. Mooi aangekleed en even na de middag - met een omweggetje via de stad - trokken we naar het appartement van opa en oma. Ze zouden rond half drie thuis zijn, maar papa belde om twee uur dat hij oma en opa niet kon vinden op het vliegveld. Om een lang verhaal kort te maken: 't is goedgekomen en om vijf uur 's middags waren ze eindelijk thuis. Wat een vrolijke, uitgeslapen en mooi gemaakte baby had moeten zijn, die dolblij zou zijn om oma en opa weer te zien, was ik in werkelijkheid: huilend (want ik was doodmoe van dat wachten), klam ('t was warm in het appartement), op m'n rompertje na uitgekleed (want ik had alles al twee keer onder gespuugd in al die tijd) en doodmoe (kon niet slapen met die hitte) toen oma en opa binnenkwamen!

Na de cadeautjes en de taart heeft pap mij dus maar snel afgevoerd naar huis en is mam nog even blijven nakletsen. Na een goede (late) middagtuk hebben we 't opnieuw geprobeerd en zijn we met oma en opa naar de stad gegaan om een hapje te eten. Gelukkig was ik zo total loss dat ik daar (na wat wiegen) lekker heb liggen slapen. 

Oma heeft trouwens een heel mooi jurkje meegebracht voor m'n doop

14 juni 2005

Al een tijdje niks meer verteld, heb 't ook zo druk de laatste tijd... groei nog steeds als kool (mam heeft net mijn groeigrafiekje bijgewerkt, was vorige week bijna 65 cm lang!) en geniet van alle lekkers dat me de laatste tijd wordt voorgeschoteld. Njam, njam... peer, appel, banaan, papje met vanillesmaak, mag af en toe sabbelen op een stukje komkommer en vind het helemaal te gek om zelf m'n bekertje (met drinktuit!) water leeg te werken. Sinds een paar daagjes weer wat nieuws: verantwoord toetje (van opvolgmelk en fruithapje)... helemaal te jammie! 't gaat er allemaal in als koek  - wat jammer dat ik dat nog niet mag )-:

Nieuwe kunstjes? Ja hoor! Omrollen gaat al prima, dingetjes aanpakken met twee handjes (en vervolgens in m'n mondje frotten!), sirene nadoen, brabbelen en blubberen, mama's mond, neus en ogen onderzoeken, alles aaien waar ik langs wordt gedragen, tegen die andere baby van de spiegel kletsen... ja hoor, druk zat! Mam is ondertussen hartstikke jaloers op mijn sit-ups, kan ik veel beter dan haar! Moet ook wel, wil ik wat zien. Want dat zelf rechtop zitten, dat wil nog niet helemaal. Uiteindelijk val ik telkens weer met m'n neus voorover, als ik iets probeer te pakken of een andere kant op wil kijken. Kan ook ontzettend kwaad worden als iets niet lukt. Zo probeer ik al de hele week te kruipen en ik snap echt niet wat ik verkeerd doe: druk netjes m'n bovenlijf omhoog, trek m'n knieen stevig onder m'n kont (wiebel nog wel een beetje)... en als ik dan denk vooruit te gaan, donder ik alweer met m'n snoet in het speelkleed!

Je snapt 't al, de box is inmiddels te klein geworden, die is alleen nog goed om speelgoed in te mikken (of eruit te mikken, zodra ik erin lig, haha). Lig tegenwoordig liever op m'n speelkleed (om te oefenen) en in de wipstoel (om lekker alles te kunnen zien). En 's avonds hang ik het liefst op pap's of mam's arm, gezellig een beetje indutten voordat ik naar m'n bedje moet.

Zo, ben er weer vantussen, want ik mag de boel weer op stelten gaan zetten!