MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

31 juli 2005

Gisteren soms te lang buiten gezeten en kou gevat? Lijkt 't wel op, want ben ziek geweest vandaag.
Begon vanochtend al met diepe wallen onder m'n oogjes en was erg lui. Verder nog niet zoveel aan de hand toen.
Maar na de middag was ik echt niet meer lekker, kon niet goed slapen, werd telkens kreunend en klagend wakker. Had geen zin om te spelen of te kruipen, wou niet op schoot of liggen, heb alleen maar aan mam liggen hangen en jammeren..
's Avonds vond mam mijn hoofdje toch wel erg warm worden en bleek ik 40 graden koorts te hebben. Pap en Kim waren samen uit, dus mam gelijk naar de huisartsenpost bellen, blijkt dat 40 graden toch wel vaker voorkomt bij babietjes, dus zolang ik goed drinken en plas kijkt mam het tot na het weekend aan.

Ik heb vannacht kei slecht geslapen, maar voel me vandaag gelukkig toch weer wat beter. Ik heb nog wel wat koorts, maar ben toch alweer een beetje aan 't spelen. Kan gelukkig ook weer een beetje slapen... vermoeiend hoor, ziek zijn!

28 juli 2005

Ik heb maandagochtend een zalfje gekregen van de huisarts, want ik heb een plekje exceem rechts op m'n kin.
't is zomaar begonnen met twee mini rode puntjes, mam dacht dat ik was geprikt door een mug.
Maar die rode puntjes, is nu één ruwe rode vlek. Had natuurlijk nog van 't krabben kunnen zijn, maar oma Kitty zag 't gelijk: exceem!
Dus hopelijk helpt 't zalfje goed en blijft 't bij dit ene plekje!

Voor de rest kabbelt mijn leventje rustig (oh ja?) door… ik eet goed, groei goed, vul mijn dagen met slapen, spelen en mama bezighouden. Af en toe 's een feestje of naar 't terras en als mam onverwachts moet werken, ga ik lekker een middagje naar oma Kitty.

Dinsdag nog feestje gehad van tante Yolanda, toen heb ik alvast mogen "oefenslapen" in Lindy's bedje… want over twee weken gaan we daar een weekje "housesitten" om de dieren te verzorgen. Leuk… lekker veel plek om achter Appeltje (vreemde naam voor 'n hondje toch?) aan te crossen in m'n loopstoel!

11 juli 2005

Hoera... 't is gebeurd: Ik werd gisteren gedoopt!

Eindelijk kwam die mooie jurk van het hangertje en mocht ik 'm dan aan. Moest natuurlijk gelijk een grote slabber overheen van mam, want die was als de dood dat mijn ontbijt uiteindelijk op de jurk terecht zou komen! Misschien maar goed ook, want hoewel een klein beetje, in de auto was het toch raak!

Toen we allemaal in de kerk waren, bleek dat ik niet in zomaar een mis zou worden gedoopt, maar in een Gildenmis. Voor later: op kermiszondag gaat de schutterij (gilde) koningschieten, daaraan voorafgaand wordt in de St. Lambertus kerk een gildenmis gehouden, met tromgeroffel en vaandelzwaaien. Het zou dus een hele mooie, aparte mis worden en wat treft het toeval, het Helmondse schuttersgilde heet St. Catharina, en mijn tweede doopnaam is... Catharina! In de preek werd daar een hele mooie verwijzing naar gemaakt, hoeveel toeval kun je tenslotte ook hebben?

En hoeveel kan mama nog vergeten? Staan we daar in de kerk, 10 minuten voor de mis, blijkt mijn doopkaars nog thuis in de kast te liggen!!! Tjonge, mam... gaat lekker he? Gelukkig had Pastoor nog dezelfde doopkaars en dus hoefde er niemand met een rotgang op en neer naar huis. Daarna was ''t wel lang wachten, totdat ik eindelijk gedoopt werd. Maar op een beetje pretkraaien na, ben ik heel voorbeeldig geweest! Interessante dingen aan 't plafond van zo'n kerk.

Toen mochten we eindelijk naar Pastoor voor de doopceremonie. Mijn eerste groepsperformance, want de kerk zat aardig vol. En niet zomaar vol, de burgemeester en de wethouder zaten zelfs op de eerste rij! Dat iedereen een kruisje maakte op m'n hoofd, was tot daar aan toe. Maar na een paar plensen koud water over m'n koppie, was 't toch heel eventjes kantje-boord: "wel huilen, niet huilen". En onze Pastoor is trouwens niet zuinig zeg, m'n hele hoofd was kletsnat! Gelukkig stond tante Truus al klaar om me snel weer droog te deppen. Nog een zalfje op m'n bol en toen ging Kim mijn doopkaars aansteken aan de Paaskaars... maar die stond zo hoog, ze kwam er gewoon niet bij! Met een handje hulp van Joseph (die toch ook op z'n tenen moest staan), lukte het toch om de kaars aan het branden te krijgen, en heeft Kim de kaars op het altaar gezet. Mijn doopsel was ten einde, nadat Pastoor het doopkleed over mij heen had gelegd en toen zijn we allemaal weer gaan zitten voor de rest van de mis. Die overigens supermooi en bijzonder was, door al het tromgeroffel en vaandelzwaaien. Lang leve schuttersgilde St. Catharina! Ben daarna ook gelijk als een blok in slaap gevallen in de auto... was toch wel heel erg indrukwekkend allemaal!

Thuis was meteen feest met taart en champagne. Want er was wel 't een en ander te vieren: mijn doop, mama's verjaardag en Kim's verjaardag. Kim en ik hadden ieder ons eigen feesttaartje: Kim een chocoladetaart met 9 kaarsjes en ik het topje van pap en mam's bruidstaart! Dat hadden ze speciaal ingevroren en bewaard voor deze gelegenheid. Toen was het: kadootjestijd! Nadat Kim en mama hadden uitgepakt, was ik aan de beurt: van oma had ik vrijdag al m'n toffe eetstoel gekregen, maar ik kreeg er nou nog een "mobiele" stoel bij! Die hadden oma en opa voor de familie Zelissen meegenomen uit Zuid-Limburg, want die waren zelf op vakantie. Dus Tante Truus en ome Nic: heel erg bedankt! Die zal in de vakantieperiode zeer zeker van pas komen! Verder kreeg ik nog een berg speelgoed, een babyzwembad, een mooi lakensetje voor in m'n ledikantje, extra dunnen zomer slaapzakken, een super BabyBanz zonnebril (met elastiek, zodat ie niet telkens afvalt!), centjes voor m'n spaarrekening en een lekkere creme voor op m'n wangetjes.

Oma Kitty had de eer om mij mijn lunch te geven in m'n nieuwe stoel, terwijl de groten lekker in het zonnetje aan de borrel zaten en de kleinen in het zwembadje (dat tante Yolanda heel wijselijk had meegenomen). Of tante Truus nu bij de groten of de kleinen hoort, daar ben ik nog niet helemaal over uit: want die zat op een gegeven moment EN aan de borrel EN in een watergevecht met Kim! Pap heeft tegen het einde van de middag z'n bbq-kunsten weer eens laten zien, en zo zaten we met z'n allen  een half uur in de mist. Toen heeft mam mij maar snel naar bed gebracht, want ik was van alle spannende dingen vandaag toch wel heel erg moe geworden.

't gaat vandaag dus allemaal heel rustig z'n gangetje. Ik heb lekker uitgeslapen tot een uur of tien en ben ook weer gelijk terug naar bedje gegaan, nadat Kim me een flesje had gegeven. Ik moet weer even een beetje op adem komen, maar wil wel alvast tegen iedereen zeggen:

ALLEMAAL HEEL ERG BEDANKT VOOR HET SUPERMOOIE EN GEZELLIGE DOOPFEEST!!!

9 juli 2005

Mam heeft eindelijk de laatste foto's online gezet... snel kijken!
Hopelijk gaat ze niet zo lang wachten met de foto's van mijn doop online te zetten!

Heb vanmiddag voor 't eerst in m'n nieuwe stoel gegeten, mam had vanochtend snel een kussentje gehaald. Op het menu: rijst met bloemkool en worteltjes (voor 't eerst). Hmmm... heb er m'n vingers bij opgegeten!

8 juli 2005

Geloof dat ik een beetje zenuwachtig te worden voor m'n doop.
Heb de hele ochtend geen melk binnen gehouden en de halve dag liggen slapen. Niet dat ik ziek ben, maar toch ook niet helemaal lekker. Heb tussendoor wat gespeeld en begin eindelijk wat vorderingen te maken met dat kruipen. ('t gaat nog maar de helft van de tijd in de achteruit of op m'n buik).
Op het eind van de middag bellen oma en Piet aan en wat hebben ze mee??? Mijn Tripp Trapp kinderstoel, precies de goeie! Lig ik natuurlijk weer net in bed te pitten.
Mee dat ik wakker was, heeft mam mij er natuurlijk gelijk ingezet.. Wat een pret, wat een dolle pret… zelf aan tafel zitten zonder dat die groten je bewegingsvrijheid (lees: handen) beperken! Er moet alleen nog een verkleinkussentje in, ben nog wat te klein voor deze mooie meegroei-stoel. Maar goed, ik krijg 'm eigenlijk zondag pas.. dus mam gaat er nog een grote strik omheen doen!

 He, morgen ben ik ook weer een beetje jarig, 5 maanden alweer!

5 juli 2005

Vanmiddag met oma Kitty en mam weer naar in Eindhoven geweest.
De drie shirtjes die mam voor pap had gekocht waren toch te klein en konden alleen vandaag nog worden geruild. Maar eigenlijk gingen we voor mij naar de reuze Prenatal in Eindhoven.
Ik ben binnenkort wel toe aan een heuse eetstoel, want ik kan al aardig rechtop zitten zonder om te kiepen. En mama had 't natuurlijk weer gezien op internet: de Tripp Trapp meegroeistoel van Stokke. Omdat die dingen kei- en keiduur zijn, wilde ze er wel eens eentje in "real life" zien, dus wij met z'n drietjes op pad, want oma en Yolanda gaan mij de kinderstoel schenken voor m'n doop.
Oma en mam oneindig stoeltjes bekijken en vergelijken en ik daar maar zitten wachten in die buggy (oh ja, helemaal vergeten te vertellen, sinds kort reis ik in de buggy: de kinderwagen is definitief omgebouwd en de maxi cosi dient alleen nog maar voor autoritjes!). Maar goed, wachten dus en vervelen... Dat gaat niet goed he? Maar daar heb je oma's voor, want die zag een aardig loopstoeltje staan waar ze me dan maar inzette. Wauw… da's heftig… zelf lopen zonder dat iemand je voortdurend onder je oksels omhoog hijst! Lachen, gieren, brullen toen ik 't eenmaal doorhad. Mam, mag ik nou alsjealsjeblieft ook zo'n ding? Ik weet wel dat je 't "sta in de weg" dingen vindt, maar geef toe: 't is wel zo leuk???
Helaas, zonder Tripp Trapp of loopstoeltje weer naar buiten bij de Prenatal, ook weer niet helemaal met lege handen want ik heb toch maar mooi een bijtring gekregen!

En toen dus richting Piazza, in het spitsuur en in de stromende regen notabene. En natuurlijk net nu is het zonnedakje van mam's auto lek (paaap, wanneer repareer je dat ding nou? Wij worden nat in de auto!). Dus alles loopt redelijk uit en mam biedt aan dat zij even van de parkeergarage naar de Piazza op een neer rent, terwijl oma en ik lekker warm (en droog) in de auto kunnen blijven zitten.
Ja… denk je dat ze mij iets vragen? Mij een wandelingetje ontnemen omdat mam te lui is om de regenhoes over de buggy te trekken en 't dan wat langer duurt? Wacht maar s… zal ik 's ff mijn mening over geven.
En ja hoor, mam was inderdaad heel snel terug, waarschijnlijk omdat ze mij al bovengronds op de promenade richting parkeergarage hoorde krijsen! Eigen schuld, dikke bult! Moet echt mee mam!!!

 

2 juli 2005

Oh jee, nou gaat 't gebeuren…

't is uitverkoop en we gaan met z'n allen met de trein naar Eindhoven!!!
Het is wel weer een ervaring, zo'n trein.. Ik vond het prima en heb lekker rechtop vanuit m'n wandelwieg uit het raampje zitten kijken. Mam alleen had dat nooit gedaan met mij in de wagen, want 't was nogal een gedoe om in en uit de trein (en het station in Eindhoven) te komen. Kinderwagens mogen nou eenmaal niet op de roltrap, en in Eindhoven ontbreekt helaas een publieke lift!

De schade?
Mam heeft 2 uur ongegeneerd mogen passen en shoppen in de winkeltjes van het Piazza, en dat was ook wel nodig: want met al dat afvallen, zakken alle broeken inmiddels af en lobberen al haar truitjes! Dus.. zakken vullen: voor pap een paar shirts, voor Kim een nieuwe outfit en voor mij een stoer Mexx jeanshoedje!
Ondertussen ben ik met pap en Kim richting Markt gelopen, want daar waren oma Kitty, Henny en tante Martha immers ook. Pap heeft ook iets gekocht: een nieuwe dvd camera, omdat hij de filmpjes van de foto camera niet zo geweldig vond. Nu wordt mijn doop natuurlijk helemaal gefilmd… dus genodigden: zorg dat je er op je voordeligst uitziet en vooral veel lachen! Anders baal je als je jezelf strakjes weer terugziet, haha!

Na het shoppen zouden we een hapje gaan eten in Eindhoven, maar ik had 't helemaal gehad… Wandelen? prima… Stilstaan? foute boel… dus na 5 minuten zijn we maar weer naar buiten gelopen bij de Griek. Gelukkig voor hun zit er in Helmond een goeie afhaal Griek!