MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

27 september 2005

Gisteren voor de tweede keer naar de creche geweest en 't was me daar toch weer leuk!!! Ik heb er weer veel geleerd, want vanochtend begon ik zowaar te kruipen in plaats van over m'n buik te schuifelen! Jaaahaaa, 'k heb de kunst dus eindelijk te pakken, terwijl iedereen ondertussen wel verwachtte dat ik maar meteen zou gaan stappen!  Maar dat kruipen bevalt me ook wel, is toch net iets minder vermoeiend. Ik heb goed afgekeken van de andere kindjes, die konden het toch net iets beter voordoen dan jij, mam. Maak wel nog af en toe een tussenstop op m'n kont, om uit te rusten of snel van kruiprichting te kunnen veranderen, maar da's allemaal best.. want dat "gaan zitten" da's echt een fluitje van een cent.

Trek me inmiddels ook op aan van alles dat los of vast zit, met af en toe een flinke smak tot gevolg. Mam lacht zich regelmatig een breuk met m'n gestunt, meestal moet ik dan ook heel hard lachen. Maar als ik me echt zeer doe, dan is ze er ook wel snel bij om te troosten hoor! Mam dacht dat ik vanochtend ballerina speelde in de box: staan op rechterbeen en met rechterarm aan de box vasthouden, en ondertussen m'n linkerledemaatjes naar achter gooien. Ik wilde eigenlijk gewoon de box zonder vasthouden oversteken, maar heb 't toch weer niet gedurfd... ben al zo vaak op m'n gezicht gegaan zonder dat iemand 't zag. Maar goed, een rondje door de box met wel vasthouden is ook wel leuk, zeker nou mam allemaal speeltjes aan de bovenkant van de box heeft gehangen.

En oh ja... af en toe zwaai ik naar mezelf in de spiegel, of in bed naar beer als niemand 't ziet. Volgens mij willen pap en mam dat ik naar iedereen zwaai, want ze lopen het de hele dag voor te doen... Hmmm... toch eerst nog maar ff oefenen bij beer of in de spiegel, want ik kan het toch nog niet zo goed en snel als zij.

 

19 september 2005

Vandaag voor 't eerst naar de creche geweest!

Ik ga voortaan elke maandag naar 't Alvermanneke. Dat is het kinderdagverblijf in onze wijk. Mijn groep heet "de Vlindertjes" en daar zitten in totaal 12 kindjes in de leeftijd van 0 tot 3 jaar. Op mijn eerste dag, was ik de enigste baby, maar vanaf volgende week komen er op maandag nog twee babies.
Toch heb ik mij al fijn vermaakt met de grotere kindjes vandaag en ook de juffen zijn kei-lief. Ik heb de hele dag gelachen en gekraaid!
De juffen schrijven op een bord wat de kindjes op een dag allemaal doen, en daar las mama ook dat ik zelfs twee keer een uurtje had geslapen, en naast m'n flesje en m'n fruithap, zelfs een half boterhammetje met smeerkaas ophad en een potje yoghurt!
Een van die laatste twee is overigens niet zo goed bevallen, want ik heb 's avonds veel moeten spugen. Of zou dat komen door de spanning van alle nieuwe indrukken?
Ik heb ook al wat geleerd vandaag - alhoewel ik niet zeker weet of pap en mam daar zo blij mee zijn -, ik heb ontdekt hoe ik heeeeeeel hard kan gillen!!!

Pap heeft 's avonds op mij opgepast, en dacht dat ik op de creche ook had geleerd om te gaan staan in de box. Pap mij snel filmen om dat later aan mam te kunnen laten zien. Maar die wist allang dat ik zelf kon opstaan in bed en in de box, haha!

 

17 september 2005

Het hele huis zit weer vol visite, want er wordt weer feest gevierd voor papa z'n verjaardag! Mam is alleen de slingers vergeten? Ook Kim is er, en Robin en Lindy, buurjongens Mike en Jasper en 't is een drukte van jewelste. Dat vind ik natuurlijk veel interessanter dan mijn hapje en m'n flesje. Die gaan er dan ook moeizaam in vandaag. Na mijn middagdutje wordt ik gewekt door oma Miep en Kim, die komen mij uit bed halen voor m'n avondhap. De grote mensen zijn ondertussen ook aan 't eten. Pap had bij de beurs catering gewonnen en die heeft ie lekker thuis laten komen zodat mam niet hoefde te koken.

 

14 september 2005

Vandaag is papa jarig, die wordt 37 jaar! Maar die heeft 't heel erg druk op de beurs in Eindhoven. Gisteren ook al, toen moest zelfs mama 's avonds naar de beurs. Ik ben toen naar oma Kitty geweest. Vond die helemaal niet erg, omdat ze me al zo lang niet had gezien.

Ik heb vandaag eens lekker uitgeslapen in m'n eigen bedje. Daarna ben ik met mam cadeautjes en taart gaan kopen. Die taart hebben we toen samen naar de beurs gebracht.. je had al die gezichten moeten zien: een buggy met baby tussen al die mensen in pak, haha! Ik was vast de jongste beursbezoeker!

Proficiat pap!

 

12 september 2005

Opa en oma (en Sitha) waren natuurlijk al weg toen ik wakker werd. Na het ontbijt heeft ook pap de koffers ingeladen, behalve de zwemspulletjes. En nadat we de sleutels van het huisje hadden teruggebracht zijn we met Truus en Marcel nog een paar uurtjes gaan zwemmen. Dat was de eerste keer dat tante Truus mij zag zwemmen en die vond mij ook heel erg knap, toch? Ik had er vandaag ook meer zin in dan zaterdag, maar na een uurtje of twee was ik het toch zat. Mam is toen wat gaan wandelen met mij en een uurtje later zaten we met z'n allen na te kaarten op het terras. Op het einde van de middag reden we terug naar huis, eerst nog even langs Kim om haar naar huis te brengen. Ben ik nou eindelijk echt thuis? Of gaan we morgen weer ergens anders wonen?

Ook Centerparks vond ik heel leuk! Ik zie jullie allemaal volgend weekend, als papa zijn verjaardag viert! Doeg!

 

11 september 2005

Ben vanochtend met papa, Kim en oma op pad geweest naar de Discovery Bay. Daar hebben we over een hangbrug gelopen. Mam was ondertussen aan 't ontkateren in de sauna. 's middags was ik lui - en mam ook - dus hebben we samen wat gedut. Na het avondeten wilden ze met z'n allen gaan bowlen, maar dat vond ik helemaal niet leuk. Ik kon daar helemaal niet slapen met al dat geknal en geroep. Oma kon niet mee bowlen, vanwege haar armblessure en die is toen met mij gaan wandelen. Maar dat was niet echt een succes, want ik begon heel hard te huilen toen ik pap en mam niet meer kon horen. Dus oma weer terug met mij en mij zeker een half uur moeten wiegen voordat ik eindelijk sliep! Hoop dat je daar niet alsnog pijn aan je arm van hebt gekregen, oma?

Opa moet morgen werken, dus opa en oma vertrekken vanavond alweer naar Maastricht. Toen ik te moe werd om te borrelen in de dome, zijn we met z'n allen naar het huisje gelopen zodat ik naar bedje kon. Omdat Kim ook moe was omdat ze de hele avond heeft staan dansen, mocht die bij ons op de kamer te bed.

 

10 september 2005

Heb vandaag op een pony gereden! Opa hield de pony vast aan de teugels en mam hield mij vast op de pony. Voor effe vond ik dat wel leuk, maar toen wilde ik er echt af. Dus hebben we even een rondje gemaakt door de kinderboerderij. Allemaal geitjes, een ezel en een dik varken! Ik vond het zo leuk dat ik begon te gillen en te trappelen van de pret. En daardoor kon ik geen geitje aaien, want die waren allemaal vreselijk bang voor zo'n wervelwind als ik. Uiteindelijk is 't me toch gelukt om de ezel even te kunnen aaien, die had een dikke buik waar een klein ezeltje inzat, en kon dus niet zo hard wegrennen. Toen belde papa, dat Kim een ongelukje had gehad in de glijbaan van het zwembad en nu met een hele dikke bult op haar hoofd op de bank lag in het huisje. Wij dus ook snel naar het huisje om Kim een beetje te troosten. Papa en Truus hadden boodschappen gedaan en allerlei dingetjes voor Kim meegenomen. Gelukkig was ze toen weer snel op de been. Voor opa had Truus een visstoeltje gekocht, hengels had ie zelf al meegenomen, dus die is 's middags lekker gaan vissen in de vijver. Oma, mama en ik zijn toen gaan zwemmen, dat was de eerste keer dat oma mij zag zwemmen en volgens mij vond ze dat ik dat geweldig goed kan!
''t was ondertussen heel hard gaan regenen, dus bleven we even rondhangen in de dome. Daar heb ik met Kim, Truus en mama gedanst in de kinderdisco, terwijl opa, oma, papa en Marcel het huisje watervrij probeerden te krijgen. De dakgoten bleken verstopt en door die hoosbui was het halve huisje ondergelopen. Zo erg dat opa het dak op is geklommen om de goot schoon te maken. Erg he? 's avonds hebben we met z'n allen gegeten en daarna hebben opa en oma op mij gepast, zodat pap en mam met Truus en Marcel op stap konden.

 

9 september 2005

Stress, stress, stress.. Als ik wakker word, is mam druk in de weer met koffers en wasgoed. Oma Kitty komt nog even langs, want die heeft mij twee weken gemist. Geen tijd om rustig aan te doen, want vanmiddag vertrekken we alweer naar Centerparks Vossemeren. Daar gaan we naar toe met opa Wil, oma Miep, tante Truus en oom Marcel en.. zus Kim! Wij zijn als eerste in het huisje en pikken dus meteen de grootste kamer in, tuurlijk.. want mijn bedje moet er ook nog bij! Kim mag lekker op de bank in de woonkamer, mag ze lekker lang opblijven totdat iedereen naar bed is. Opa en oma komen een half uurtje later aan, die hebben Sitha meegenomen. Dat vind ik kei-leuk, maar Sitha moet niks van mij hebben )-: Dan niet! Truus en Marcel moesten vandaag werken en die komen pas heel laat. Ik ga gelijk erna naar bedje toe. Mam en Sitha blijven bij mij, terwijl de rest even de buurt gaat verkennen.

 

8 september 2005

Lekker lang uitgeslapen, terwijl mam de koffers al staat in te pakken. Voor 't laatst naar de ontbijtzaal en dan lekker luieren aan 't zwembad tot een uurtje of vier. Kortom, een heel relaxed dagje. ''s middags ga ik met mam nog even naar 't appartement voor een dutje en de laatste spulletjes die ingepakt moeten worden. Pap neemt ondertussen afscheid van de volleybal maten en het barpersoneel. We geven de aangevulde speelgoedzak weer door aan de Nederlanders met kindjes op de hoek van ons gebouw en pap gaat ondertussen de rekening halen en uitchecken. Terwijl mam en ik naar de lobby wandelen, zorgt pap dat onze bagage naar de receptie gaat. Daar hebben we nog even wat tijd voor een drankje totdat de bus verschijnt. Gelukkig zit de bus al bijna vol en hoeven we nog maar bij drie hotels andere gasten op te pikken. Op het vliegveld wordt er nog een hapje gegeten en krijg ik nog een schone broek. Ook nu heb ik weer geluk: 't vliegtuig zit weer niet helemaal vol en ik mag op een eigen stoel. Deze keer krijg ik niks mee van de vlucht, want ik heb alleen maar geslapen. Op de eerste vijf minuutjes na, tenminste.. want ik kon m'n draai niet meteen vinden. Dat kan gebeuren, toch? Bij het afhalen van onze bagage in Amsterdam, blijkt de tas van mijn tent te zijn gescheurd, maar de tent lijkt gelukkig nog heel. Pap gaat de auto halen, terwijl mam en ik binnen even wachten. In de auto ben ik weer gelijk in slaap gevallen en thuis in Helmond pas weer wakker geworden.

Ik had een hele fijne vakantie en heb mij prima vermaakt. Maar ik was ook heel erg blij om alle bekende spulletjes en ons huis weer te zien. Mam heeft mij zeker een kwartier rondgesjouwd om even overal te kijken, ook al was het midden in de nacht. Na een papflesje ben ik heerlijk in slaap gevallen in mijn eigen bedje!

 

7 september 2005

Vandaag laatste autodagje, maar eerst ontbijt op bed voor pap en mam. Had mam ook nog losgepeuterd met haar geklaag, omdat ze op hun trouwdag geen roomservice voor het ontbijt konden krijgen.. tenminste: er was helemaal geen roomservice voor de appartementen en dat vond ze heel flauw. Verzorgingstas goed gevuld door mam, terwijl pap de quad terugbrengt naar het verhuurloket. Vandaag gaan we naar de andere kant van het eiland, en dat is toch wel een hele dagtocht! Na ruim anderhalf uur dutten in de auto, komen we aan in Prasonissi. Daar ligt een heel raar strand, er is namelijk zee aan twee kanten van het strand, of beter gezegd: het strand ligt daar tussen de zee (of zoiets, snap 't zelf ook niet helemaal meer).

Aan het strand waaide het enorm, 't is daar ook niet voor niets het surfersparadijs. Mijn buggy ging vanzelf vooruit op het strand! Pap en ik konden wel even pootje baden en toen zijn we in een reddingsbootje geklauterd. Het water was er zo helder dat ik vanuit het bootje het visje kon zien dat telkens aan pap's been hapte!
We zijn via de andere kant van het eiland weer terug naar huis gereden, helemaal door de bergen. Onderweg zijn we nog gestopt voor een flesje, maar daar werden we aangevallen door een zooitje wespen. Snel voorin bij mam op schoot en doorrijden dus! Gelukkig geen gewonden en niemand geprikt. Ikke een hoop pret voorin, want ik zag eindelijk waar we heenreden!

's avonds vroeg naar bedje en geen avondje uit voor pap en mam, maar pizza thuisbezorgd. Morgen vertrekken we weer naar Nederland en dan moet ik topfit zijn.

 

6 september 2005

Vanochtend met Elissa en mama Paulina naar de Baby Jumbo geweest, deze keer uitgebreid de hele winkel bekeken, met alle speeltjes gespeeld en weer 't nodige aan prullaria gekocht.. die mama's toch! Wij hebben ook een paar souveniertjes gekocht voor Lindy, Robin en Kim. Daarna naar huis voor een grieks fruithapje, want de hollandse kost is inmiddels op. Hmmm... niet slecht, tenminste niet zo'n slappe prak! Mijn middagdutje was een beetje uitgelopen, want pap en mam moesten mij wakker maken om nog even te kunnen zwemmen met z'n allen. Omdat ik nog zo moe was, wilde het niet echt. Dus ik weer naar bedje en mam op het terras op haar ligbed. Pap zou nog een spelletje volley spelen en mama "aflossen" van de wacht. Die ging nl. met papa Rico even flink klagen bij het hotelmanagement over hun zogenaamde 5-sterren kwaliteit! Heeft ze toch mooi een gratis late check out losgepeuterd, wat zowiezo nodig was aangezien we donderdag pas heel laat terug vliegen naar Nederland.

's avonds werden pap en mam 't maar niet eens waar ze gingen eten, dus op en af langs alle restaurantjes aan de nieuwe haven. Na wat moeizaam gekibbel zijn ze uiteindelijk gestrand bij een Ouzeri.. ik heb me vanavond maar even heel gedeisd gehouden tijdens hun eten en lekker liggen luisteren naar onze rumoerige tafelburen!

5 september 2005

Op tijd uit bed, want vandaag rijden we naar Lindos. De wind is nu even helemaal gaan liggen, en 't is erg heet overal. Zeker in Lindos, waar 't strand in een volledig gesloten baai ligt.. pufpuf. Vergeet mam ook nog m'n drinkbeker, dus ik heb de hele dag zitten knoeien met spa water uit een melkfles dopje. Toch kan ik dat best al goed, gewoon drinken, dat heeft mam gelukkig voor de fun al vaker met mij geoefend. Alleen neem ik soms zo'n grote slok dat ik me helemaal verslik en af en toe een beetje moet spugen of hoesten. Maar goed, oefening baart kunst.. voor jullie 't weten, drink ik zo uit een kopje! Even na de middag hebben we 't maar opgegeven op 't strand, 't werd veel te heet en aangezien mam toch twijfelde of ik wel genoeg vocht binnenkreeg met uit een dopje drinken, hebben we maar de aftocht geblazen. Pap mij dus heel moedig in de brandende zon weer stijl bergop naar het dorp gereden. Dat doe je in Lindos normaal met de lokale taxi: een ezel. Maar dat zagen pap en mam toch niet zitten met mij. Heb er wel eentje mogen aaien en vond 't een prachtig gezicht: al die passerende ezeltjes in die smalle, steile straatjes.

Weer thuis wilden ze dat ik een dutje zou doen, maar daar had ik niet zo'n zin in vandaag. Dus.. hup, er weer uit, buggy in de auto en richting Rodos stad voor een wandelingetje en lopend buffet langs al die kraampjes. Beviel op zich goed, totdat ik het voor elkaar kreeg om mijn volle drinkflesje open te prutsen en over mezelf leeg te gooien.. kleddernat zat ik in m'n buggy, dus af was het feest weer.

4 september 2005

't waait vandaag al iets minder hard, maar toch gaan we lekker rustig naar 't zwembad. Mam wil 's een keer lekker ongestoord genieten op een ligbedje.. dus pap is vandaag mijn speelkameraad. Allebei zo moe geworden, dat we na de middag samen even gaan dutten thuis. Pap doet hier graag watervolleyen om vier uur, en als mam pap komt "aflossen" lig ik nog steeds lekker te dutten. Pap heeft ondertussen een ligbedje naar ons terras gesjouwd, zodat mama ook tijdens mijn middagdutje nog even lekker door kan luieren. Pap bleef wel erg lang hangen na het volleyen, dus zijn mam en ik 'm uiteindelijk maar 's gaan zoeken bij de bar. Daar was papa blijven plakken met Rico, die ook graag een spelletje volley speelt. Rico is de papa van Elissa, die hier ook op vakantie is. Papa heeft met Rico afgesproken dat we vanavond met z'n allen en de mama's gaan dineren bij het zwembad. Thuis mocht ik lekker lang met pap in bad. Uit de speelgoedzak die onze vorige buren hadden achtergelaten, hebben we een boot gevist. En die hebben we in bad een paar keer laten zinken! Voor zover ik nog niet lodderig was van dat heerlijke badje, werd ik dat wel helemaal van mijn dinerflesje. Dus ik heb me weer 's voorbeeldig gedragen tijdens het diner, en vooral liggen slapen.

3 september 2005

Pap en mam vandaag dus 1 jaar getrouwd, dusse: Proficiat en nog heel veel jaartjes samen!!!

Terwijl pap een luxueus 'niet-hotel' onbijtje op bed was aan 't regelen, heb ik lekker liggen knuffelen bij mam in bed. Ben maar weer zoet gaan slapen na m'n flesje, zodat die twee rustig saampjes konden ontbijten. Mam wilde weer baaitjes kijken, dus de auto in. Daar heb ik ook nog even lekker kunnen dutten. We zijn uiteindelijk gestrand (hehe) op het strand van de baai van Ladiko. Klein maar fijn en heerlijk gezwommen. Alleen, 't waaide er zo hard dat ik bijna de lucht invloog met m'n tentje en pap kreeg telkens zand in z'n contactlenzen. Dus zijn we weer teruggereden naar ons hotel. Dan moeten we over een berg vanwaar je de zee aan onze hotelkant goed kunt zien. Normaal is de zee daar al redelijk woest met golven, maar nu ging het echt te keer. Dat zijn we van dichtbij gaan bekijken. Want langs de berg, aan de zeekant, hebben die Grieken een heel mooi wandelpad gemaakt, net een paar meter boven de zee en zeker een halve kilometer lang. 't was een prachtig gezicht... metershoge golven die kapotslaan op de smalle rotskust onder ons. Normalerwijs val ik in slaap van monotone herrie, maar dit gebulder en gebrul van de zee vond ik toch een beetje eng. Ik kon in m'n bedje de slaap ook niet meteen vatten, zo hard bulderde alles nog na. Gelukkig ben ik wel in slaap gevallen, nog voor Elena, de oppas arriveerde.  Elena was best lief en aardig, volgens pap en mam. Zal best, ze was alweer naar huis toen ik wakker werd, dus ik heb er niks van gemerkt dat ze er uberhaupt was!

2 september 2005

Lekker op tijd opgestaan en nog even met mam liggen knuffelen in het grote bed. Heerlijk! Vandaag mijn eerste echte stranddag gehad, en wat voor eentje! De zee bij ons hotel is veel te ruw voor mij, dus zijn we met de auto op zoek gegaan naar het mooiste en baby vriendelijkste baaitje van Rhodos. Duurt effe voordat de knoop wordt doorgehakt, maar halverwege de middag liggen we dan toch op het strand aan de pittoreske baai van Kalithea, met uitzicht op de overblijfselen van de romeinse badhuizen aan een kant, hoge rotswanden aan weerszijden en helder turqoois zeewater voor onze neus. Het water is er erg ondiep, er staat geen branding en er is nauwelijks wind dankzij de hoge rotsen om het baaitje heen. Het water is er warmer dan in ons zwembad en ik heb er heerlijk liggen plonsen en spetteren met pap en mam. Even rondgedobberd in m'n zwemtrainer en op m'n kont zitten spelen met het zand en de steentjes in het ondiepe water aan de kant. Met al dat gespetter heb ik behoorlijk wat zout water binnengekregen, en ondanks het toeziend oog van pap is het me nota bene gelukt een volle hand zand m'n mond in te werken. En - wonder boven wonder - is m'n lunchflesje volledig binnengebleven. Niet meer ziekjes dus!

Na wat spelen en een dutje in m'n tent, de auto weer volgeladen en op weg naar Rodos voor een stadswandelingetje, lekker hobbelen door die oude keienstraatjes! Mam en pap nog een half uurtje terras gegund en toen had ik er genoeg van. Thuis bleek ook waar mijn slechte zin vandaan kwam: de derde vieze luier in een halve dag tijd. Daar hadden ze natuurlijk niet op gerekend. 't is trouwens ook een heel gedoe om hier een schone broek te krijgen... publieke toiletten zijn er niet echt op ingericht. Dus mam weer creatief: in een lege kofferbak gaat 't net zo goed! Met schone luier en beer lekker te bed. Pap en mam laten pizza komen, dus ik hoef er niet meer uit!

Die twee van mij zijn morgen 1 jaar getrouwd en dan gaan ze - zonder mij! - romantisch dineren in een mezes restaurant waar ze ook zijn geweest tijdens hun eerste gezamenlijke vakantie op Rodos. Vorige week heeft vakantievriendje Carlo ook een oppas van het hotel gehad, en dat was blijkbaar heel goed bevallen. Aangezien ik mij altijd stierlijk verveel aan tafel, was dat reden genoeg voor pap en mam om 't nu ook een keertje met mij durven te proberen... ben benieuwd!

1 september 2005

De laatste paar dagen hou ik m'n flesjes niet zo goed binnen, zou het door de warmte komen? Of misschien door die stomme muggenprikken? Vanochtend had ik er weer een paar extra en jawel hoor.. 't eerste flesje kwam een half uurtje later al weer retour! He bah, weer dat gefrunnik om me opnieuw aan te kleden. Dikkie toch! Heb verder wel de hele dag goeie zin en eet en slaap ook goed, dus wat is ziek?

Toch maar een beetje rustig aan doen dus, vandaag we zijn met een huurauto lekker gaan rondtoeren. Na een hele week in de buggy en aan 't zwembad, was de maxi-cosi in de auto weer een prettige herkenning. Die had ik best gemist.. ben ook als een blok in slaap gevallen, zodra we goed en wel op weg gingen. Maar dat eerste dutje was van korte duur, want papa wilde mam die super baby store laten zien en zo zeg: zo veel speeltjes en kleurtjes heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Dit is een attractie op zich! Te veel om op te noemen, en alles ook nog eens in tientallen kleuren en maten... mam direct in shopaholic mode, natuurlijk. 't duurt best lang en ik krijg er genoeg van, totdat mam een beer met muziekje vind.. hetzelfde muziekje als thuis boven m'n bedje. En 't kost bijna niks! Die mag ik meteen hebben en die laat ik dus ook niet meer los! Terwijl mam met volle handen naar de kassa loopt om te betalen, gaan pap en ik alvast naar de auto. Dat had mam alleen nog niet door, dus die begint ons te zoeken in die mega-winkel, want die muziekbeer moest natuurlijk ook betaald worden. Komt dus een kwartier later enigszins geirriteerd bij de auto aan met volle tassen, om erachter te komen dat wij gewoon naar buiten zijn gewandeld met beer, haha! Nou ja, niemand achter ons aan, dus wegwezen maar!

Maar toen kreeg ik ook echt rust, mam had de eerste route uitgekozen.. op weg naar the middle of nowhere dus. Pap was 't niet helemaal met die route eens, maar ik heb heerlijk liggen pitten in de auto. Mijn lunchflesje blijft deze keer ook goed binnen, rust doet goed! Tegen het eind van de middag komen we weer in de bewoonde wereld terecht en vinden daar een super idyllische "kantina" waar we even stoppen. Vanaf het terras is er een schitterend uitzicht op de benedenliggende tuinen, het strand en de zee. In de tuin staan mini palmbomen en een kleine speeltuin. Dubbele pret dus: met pap pootje baden in de branding en met mam effe schommelen.

Thuis komt mijn 'dinerflesje' er na wat spelen alweer gelijk half uit, dus vind mam dat ik maar even rustig moet worden en legt me in bed. Dikkie toch, ben niet moe! Heb de halve middag liggen pitten in de auto! Ikke zielig doen, wordt er gelijk een thermometer te voorschijn getoverd. Ze trappen er niet in.. ik heb geen koorts, niet eens verhoging. Volgens pap heb ik een beetje last van Rhodesian aanstelleritus en ik moet dus echt te bed. Ben na wat mopperen toch maar een dutje gaan doen. Straks mag ik er toch weer uit als die twee weer moeten eten!