MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

25 november 2005

Mama en ikke vanmiddag op bezoek geweest bij (achter)nichtje Maja en papa Petran. Gelukkig hadden we op de heenweg geen last van de aangekondigde sneeuwstorm en ik heb dan ook heerlijk liggen slapen in de auto, op weg naar Malden. Da's toch een ritje van bijna 3 kwartier, dus daarmee had ik mooi m'n middagdutje gedaan en kwamen we lekker uitgerust aan.

Maja was ook op en zat lekker te spelen, en zo... wat heeft die veeeel speeltjes! De hele kamer lag vol! Da 's natuurlijk reuze interessant. Na een korte maar innige wederkennismaking met Maja (was ook alweer een tijdje geleden) werden er vrolijk wat eigendommetjes uitgewisseld.. Maja begon lekker te sabbelen aan mijn tuitbeker en ik vond zomaar een reuze interessant stuiterballetje met allerlei geflikker. We hadden ook nog een cadeautje voor Maja's verjaardag meegenomen want die is in oktober al een jaar geworden. Maar dat cadeautje hebben we ook weer terug mee naar huis genomen, want Maja had hetzelfde speeltje al van iemand anders cadeau gekregen.. tsja mam, zat er in he? Zal ik dan toch maar zelf een nieuw cadeautje uitzoeken voor Maja?

Maja en ik hebben heerlijk samen gespeeld, samen Bumba gekeken en we hebben samen mandarijntjes gegeten.. hmmm, dat was lekker!
Maja kan al heel goed prikken met een vork en ze kan ook heel erg goed in haar handjes klappen, dat ben ik nog een beetje aan 't oefenen.

Maar uiteraard word je van al dat spelen kei moe en buiten begon 't ook steeds meer tekeer te gaan. Nog ff een lekker flesje en dan gaan we weer op pad. En toen kwam tante Carry net thuis, die had mij nog nooit gezien! Maar hoe gezellig 't ook was, we moesten er echt vandoor.. papa Petran moest nog snel iets af gaan geven bij de creche, Maja en ik waren beetje heel erg moe en de aangekondigde sneeuwstorm zat er toch wel aan te komen. We waren uiteindelijk net op tijd thuis in Helmond, de eerste vlokjes sneeuw en gladde wegen hebben we nog net meegepikt. Gelukkig heb ik er helemaal niks van gemerkt, want ik heb uiteraard heerlijk liggen dutten in de auto.

Vanavond ga ik bij oma Kitty en opa Piet spelen en logeren. Want pap en mam gaan op stap (of toch maar niet?)
 

22 november 2005

"Lang zal 'ie leven, lang zal 'ie leven..." Proficiat opa Wil, met je verjaardag!!! Namens ons allemaal en in het bijzonder met een dikke zoen van mij!

We zijn natuurlijk zondag al op verjaardagsvisite geweest en dat was heel erg leuk. Ik heb 't ook prima naar m'n zin gehad en fijn met iedereen gespeeld. 't leek overigens wel of ikke jarig was in plaats van opa... want wat waren er toch weer veel cadeautjes en nieuwe spulletjes voor mij!! Mijn nieuwe eetstoel bevalt super en zo kon ik lekker ook iedereen zien en meekletsen. En ik heb voor 't eerst ook prima geslapen in Maastricht, want oma had het matrasje van mijn logeerbedje even flink onder handen genomen.. nou oma, nu slaapt het heerlijk! En dan al dat nieuwe speelgoed, lekker rammen op die baby activity boerderij.. hoe harder, hoe beter! En de rubberen hamer is helemaal mijn favoriet, kan ik al heel goed mee kloppen! 't was weer keifijn en ik kreeg alle aandacht van alle visite, da's natuurlijk helemaal naar m'n zin.

Sinterklaas was ook al in Maastricht geweest, tenminste.. die had allerlei pakjes achtergelaten in een paar schoenen hier en daar. Oma en tante Truus hadden ze al allemaal voor me klaargelegd. Maar die flauwe mama van mij vond dat ik alweer genoeg was verwend en 't vandaag om opa draaide en niet om mij. Dus alle pakjes gingen mooi weer achter de kast. Maar over twee weekjes mag ik ze komen uitpakken, want dan gaan we Sinterklaas vieren in Maastricht. En Kim is er dan tenminste ook bij, want daar had Sinterklaas ook al pakjes voor neergelegd.

Nou opa, een heeeeeele fijne verjaardag vandaag en tot over twee weekjes!
 

17 november 2005

Mam begint sinds gisteren weer een beetje op te knappen en vandaag zijn we weer lekker op pad geweest, op de koffie bij Corry en Belle. Dat was kei leuk, want Corry heeft een piano in de kamer staan, waar ik lekker op heb mogen spelen. En Belle natuurlijk... de liefste en zachtste knuffel-St. Bernard in de hele wereld, die het allemaal wel prima vond dat ik haar telkens lekker wilde aaien!

En gisteren is tante Karin op visite geweest, nou ja... niet zomaar op visite: ze heeft mama ook heel goed geholpen met mij verzorgen en mama in de watten te leggen. Ben maar lekker stil blijven liggen toen Karin mij ging verschonen en aankleden, want anders vind ze mij misschien niet meer lief! En natuurlijk had tante Karin weer die ketting met die mooie grote blingbling hanger om! Super-fantastisch-geweldig ding, waar ik gewoonweg niet vanaf kan blijven. En omdat ik 'm zooooo mooi vind, heeft Karin mij beloofd dat ik er ook ooit zo eentje krijg als ik wat groter ben!!
 

13 november 2005

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m'n schoentje, gooi wat in m'n laarsje, dank u Sinterklaasje!

Jammer genoeg was mam niet van de partij vandaag, want die had vanochtend in bed per ongeluk een hoogst ongelukkige stomp in haar zij gekregen van papa! Lomp is lastig, zullen we maar zeggen, he? Mam bleef dus enigszins gehandicapt thuis achter, terwijl papa, tante Truus, Kim en ik naar oma Kitty en opa Piet wandelden. Die gingen we namelijk ophalen om met z'n allen naar Sinterklaas te gaan kijken. Die kwam vandaag immers met de boot aan in Helmond. We waren net te laat om de boot te zien aankomen, want toen we de stad inwandelden kwam Sinterklaas ons al tegemoet op z'n witte schimmel. Ik mocht op papa's schouders, zodat ik alles goed kon zien. Want er waren erg veel kindjes, papa's en mama's, opa's en oma's enzo naar de stad gekomen om naar Sinterklaas te komen kijken. Ik kreeg een paar keer een lieve aai van een zwarte Piet, en dat vond ik allemaal wel best. Ik herkende die Pieten ook gelijk, want mam en ik hebben de afgelopen weken vaak zat naar het Sinterklaas journaal gekeken op tv. Dus ik was ook helemaal niet bang, zoals sommige andere kindjes!

Daarna zijn we naar het kasteel gewandeld, waar Sinterklaas en z'n Pieten dit jaar logeren tot 6 december. In het kasteel mocht ik bij Sinterklaas op schoot, dat had ik eigenlijk niet verwacht.. dus dat was wel even schrikken en huilen. Kwam ook omdat ik ondertussen toch wel moe was geworden, had me wel stoer gedragen maar al die heisa had toch wel behoorlijk wat indruk gemaakt. Oma had dat gelukkig goed door, dus die heeft me maar snel uit die benarde situatie gered. Daarna zijn we met z'n allen nog even naar de Herberg geweest en weer richting huis gelopen. Na m'n avondmaaltje, dat tante Truus overigens vakkundig bij me naar binnen werkte, mocht ik eindelijk naar bed met beer en ben ik heerlijk in slaap gevallen.
 

9 november 2005

Vandaag alweer beetje jarig: 9 maanden in dit gekke wereldje! We hebben 't lekker rustig aan gedaan vandaag, tenminste mama en ik want papa was voor 't werk naar een beurs. Ik heb vandaag veel geslapen en met mama gespeeld. Want omdat mama en papa maandag en dinsdag lange dagen hadden gemaakt op kantoor, was ik de afgelopen twee daagjes "uitbesteed" ;-) Niet dat dat erg was, want ik heb twee keileuke dagen gehad! Maandag vaste prik naar de creche. Pap en Kim hadden mij 's ochtends gebracht, was pap ook nog vergeten m'n slaapbeer mee te nemen dus die konden nog een keertje extra op en neer. Ik had 't heel goed gedaan, m'n "juf" had in mijn schriftje geschreven dat ik al heel erg zelfredzaam was en heel graag met andere kindjes speelde. Ook dat ik liever rondkruip dan in de box speel en dat ik dan 't liefst alles zelf wil doen! En dinsdag ben ik een dagje bij oma Kitty en opa Piet geweest, die hebben ook heel veel met mij gespeeld en 's middags zijn we lekker gaan wandelen. Veel gedaan dus, en daar wordt je best een beetje moe van, zeker als je net ziek bent geweest. Dus zo verkeerd was het helemaal niet om vandaag even een dagje uit te rusten en lekker thuis te blijven!

Sinds 't weekend ben ik dus weer een beetje opgeknapt, waarschijnlijk door die rotspray die mam sinds vrijdag in m'n neus moest spuiten. OeiOeiOei, wat was dat toch telkens een drama en dan verwachten ze ook nog van me dat ik bij voorkeur even stil blijf liggen totdat ze klaar zijn, niet dus he? Dat snap je wel! Volgens mij moeten de mensen aan de andere kant van de blok telkens hebben gedacht dat ik zo ongeveer geslacht werd! Maar t gaat nu gelukkig wel weer stukken beter met me, ik weer eet goed en ben heel erg vrolijk, ik word alleen 's nachts nog wel eens wakker van een vreselijke hoestbui en die snotneus wil ook maar niet weggaan! En er is ook al een tweede tandje onderweg, dat doet ook wel een beetje zeer.

Gistermiddag was de videoklep overigens "weg". Tenminste, de een of ander heeft er een klepje overheen gezet dat ik niet meer omhoog krijg.. daar is de fun nu dus ook wel vanaf. Ben vandaag maar 's serieus gaan oefenen met handjes klappen; gaat nog niet helemaal lekker: binnenkant handje op buitenkant andere handje in plaats van de twee binnenkantjes tegen elkaar, maar ik ben wel zo enthousiast dat ik af en toe de coordinatie helemaal kwijt ben en ik mam of mezelf per ongeluk een flinke mep verkoop!
 

5 november 2005

Vanochtend is mam toch maar met me naar de huisarts gegaan. Want hoewel ik niet echt ziek was, bleef de koorts maar aanhouden. De dokter kon niet echt iets specifieks vinden, behalve dat m'n amandeltjes wel erg nadrukkelijk aanwezig zijn en ik structureel een flinke snotneus heb. En waarschijnlijk is dat laatste nou net 't probleem. Doordat ik die stomme verkoudheid maar niet kwijtraak, raken blijkbaar al m'n slijmvliesjes een beetje overgeirriteerd en raakt alles een beetje verstopt. Ook m'n oortje was nog niet helemaal lekker, maar ontstoken was het gelukkig niet meer.  een receptje voor een neusspray naar de apotheek gestuurd, hopelijk kom ik nou van die rotverkoudheid af!

Vanmiddag is tante Karin bij mam en mij op bezoek geweest. Heel gezellig weer! Vertelt mam heel trots dat ze me heeft geleerd om van de tijdschriften onder het tafeltje af te blijven, ontdek ik toch niet net dat het klepje van de videorecorder open en dicht kan? En daar kun je dus vanalles in stoppen, om te beginnen m'n vingertjes. Nou, dat werd een leuk spelletje... ikke richting videorecorder en die twee beginnen te roepen en allerlei vreemde gebaren te maken.. om in een deuk te liggen! Dacht mam blijkbaar anders over, want uiteindelijk zat ik weer 's tegen m'n zin op m'n kont in de box. En hoe hard ik ook huilde... ik mocht er niet uit! Flauw hoor!!
 

2 november 2005

Spinazie met ei is best lekker (echt!!!), maar spaghetti/macaroni en rijst met vis of vlees ook, hoor! Alleen aardappels willen er niet zo in... Mam vind het allemaal best, dan niet zo vaak aardappels, die is allang blij dat ik vandaag weer trek had.

Dachten ze weer even rustig te kunnen slapen en te werken na m'n oorontsteking van vorige week, had ik sinds maandagmiddag tot en met vanochtend alweer 39,5 C. koorts! Zondagmiddag was ik al niet helemaal lekker, beetje aan de dunne en veel spugen.. tsja, kan wel 's een dagje, nog niet meteen een zorg. Maandagochtend vrolijk naar de creche gegaan (alhoewel ik toch even wat krokodilletranen kwijt moest toen papa weg wilde gaan) en in de namiddag koorts gekregen. Gelukkig kwam papa mij vrij snel halen en was mama ook vlug thuis, maar ik was zoooo moe dat ik al op papa's schouder in slaap was gevallen toen mama thuis kwam. Dus gelijk na een lekker flesje warme pap en een zetpilletje naar bed. Gisterochtend was de koorts weer even weg, maar tegen de middag was het alweer kassa. Ik heb heel veel geslapen dinsdag, maar wel heel lichtjes, ik werd continu wakker omdat ik me niet lekker voelde! Ook eten wilde niet goed lukken gisteren, ik had wel trek, maar mijn mondje deed zo'n pijn (denkt mama). Zou het met m'n eerste tandje te maken hebben??? Tsja, volgens onze huisdokter heeft koorts niks met tandjes te maken, maar 't is me lekker wel gelukt!!! Zondagmiddag zat er een eerste scherp puntje in m'n onderkaak en nu is 't hele tandje er helemaal door!