MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

26 december 2005

Vandaag ben ik vrij van de creche, want 't is tweede kerstdag. We hebben vandaag lekker uitgeslapen en met z'n allen geluncht, nu is papa Kim naar huis brengen en hebben mam en ik even tijd om m'n dagboek bij te werken.

Afgelopen vrijdag begon onze Kerst al, want TNS hield een kerstborreltje en ik mocht ook mee. Dat moest ook wel, want oma Kitty werkt ook bij TNS en die was dus ook uitgenodigd, dus die kon niet oppassen he? Maar dat was verder helemaal prima hoor, ik heb me weer 's keurig gedragen: beetje met Henny's kettingen gespeeld, balletjes gerold met oma en beetje rondgekropen. Uiteraard ook nog even een middagdutje gedaan. Ik was ook best wel moe hoor, want mam had me 's ochtends alweer de hele stad door gesleept... winkel in, winkel uit. Daar word je zowiezo al moe en hangerig van!

Zaterdagmiddag kwamen oma en opa uit Maastricht, papa moest met opa nog iets doen bij TNS en daarna zijn ze Kim gaan halen. Ondertussen waren ook tante Truus en ome Marcel aangekomen en ik mocht alvast aan de slag met een eerste pakje. Dat was zo mooi versierd dat 't zonde was van het uitpakken... daar heb ik dan ook ruim een uurtje over gedaan. 's avonds zijn we naar de familiemis geweest in de St. Lambertuskerk, waar mama en papa ook zijn getrouwd en waar ik van de zomer ben gedoopt. De mis was heel mooi en gezellig, want er waren heel veel kindjes. Maar zo lang stilzitten lukte me toch niet, zelfs niet bij oma Kitty! Nadat ik de boel redelijk op stelten had gezet, is papa met mij naar achteren gegaan zodat ik een beetje kon rondkruipen. Daarna zijn we met z'n allen naar huis gegaan om te eten en kadootjes uit te pakken. We zijn weer allemaal super verwend geweest!

's zondags vierden we kerst met de Peerlings kant van de familie. Eigenlijk waren pap en mam aan de beurt om te koken, maar mam kreeg 't al spaans benauwd bij de gedachte "kerstboom, box, rondkruipende baby, 6 volwassenen en 3 kinderen op de Azalealaan". Dus had tante Yolanda voorgesteld om bij hun te komen koken. Zo gezegd, zo gedaan.. alleen was papa's auto niet eens groot genoeg om de hele volksverhuizing naar Bakel te faciliteren, dus oma Kitty is een handje komen bijsteken met haar auto! Ook daar zijn we weer super in de watten gelegd allemaal, en ik heb deze keer ook zonder mopperen geslapen in het logeerbedje!

20 december 2005

Boterham = bah!
't lag dus toch niet alleen aan 't ziek zijn, ik vind het blijkbaar gewoon niet lekker.. boterhammen. Nee joh, geef mij maar pap, pudding en pasta. Rijst wil ook nog wel en aardappelen misschien heel af en toe, maar boterhammen? Nee hoor, geef mijn portie maar aan Fikkie! Bruine boterhammen, witte boterhammen, enkel korstjes of een zacht wit bolletje, ik doe er m'n mond echt niet voor open! 't maakt ook niet uit wat je erop smeert, mam. Of er nou smeerkaas op zit of leverworst, chocopasta of jam, zelfs niet met een banaantje ertussen!

Ikke dus lekker kieskeurig de laatste tijd, zelfs van een Nijntje koek neem ik niet meer dan anderhalve hap. En 't is echt niet omdat ik te lui ben om te knabbelen, want alles wat (eigenlijk) niet eetbaar is, knaag ik wel lekker een eindje aan weg. Dat kan nou ook echt, want sinds gisteren is m'n vierde tandje er door! De stand is nu dus 2-2 (boven - beneden). Tandpasta vind ik overigens ook wel lekker en tandjes poetsen is leuk. Eerst smeert mam een beetje tandpasta op m'n borsteltje en dan mag ik zelf poetsen. Mam zorgt er wel voor dat ik m'n tandjes af en toe ook echt raak, anders heeft 't blijkbaar niet zo veel zin. Als we klaar zijn, mag ik zelf m'n tandenborstel afspoelen en weer in het bekertje terugzetten. 't is inmiddels een vast ritueel geworden, steevast voordat ik naar m'n bedje ga.

Vanmiddag ben ik gaan spelen bij oma Kitty en we zijn ook nog even samen gaan stad-ten, lekker wandelen en mensen kijken. Hadden we nog bijna een ongelukje omdat een wel erg lijvige mevrouw niet keek waar ze liep en bijna op mij in m'n buggy viel!
 

16 december 2005

Gepromoveerd!! Mag nu van mam in het uitklapbare winkelwagenzitje, wel nog goed vasthouden tuurlijk... en niet te veel graaien naar spulletjes in de kar, want dan kom ik niet meer goed overeind. Om me een beetje van de inhoud van het karretje af te leiden, geeft me mam me soms het boodschappenlijstje. Kan ik lekker op de grond gooien, raapt mam toch weer op... leuk spelletje! Van de week had ze me een pakje hagelslag gegeven om mee te rammelen, pakt ze 't me toch weer af, terwijl ik 't bijna open had gesabbeld??

Sinds gisteren voel ik me ook weer een stukje beter! Boterhammetjes eten zit er nog niet in, maar voor de rest gaat het alweer prima. 't ging maandag eigenlijk al wat beter, dus dinsdagmiddag mocht ik bij oma Kitty gaan spelen. Maar toen die mama opbelde dat ik weer zo veel koorts had, vond mam 't genoeg. Dus woensdag zaten we weer in de wachtkamer bij de dokter, maar gelukkig was er niks ernstigs aan de hand. Nu had ik weer last van verstopte bovenste luchtwegen, dus mam weer aan de slag met die irritante neusspray. Maar goed, 't helpt... Of zou 't komen door die mooie kerstboom die opeens in de kamer staat? Met allemaal knipperende lampjes, gouden ballen en een grote Kerstman ervoor (zodat ik er niet bij kan, zegt mam).

Oh, en er komen weer twee tandjes aan, de twee bovenste: allebei tegelijk! Een tandje leek een paar weken geleden al door te komen, maar had zich strategisch teruggetrokken toen ik ziek werd. En nou komen er gelijk twee! Kan ik straks echt gaan knabbelen... Waarschijnlijk ben ik daar ook niet helemaal joepie van geweest, sinds gisteren is eindelijk een puntje door het tandvlees heen en dat voelt alweer een stuk prettiger, hehe!

En ik heb ook een nieuwe hobby: wijzen! Naar mama, naar papa, naar de kerstboom, naar m'n beren.. maar ook naar m'n speelgoed, de box, de eetstoel en de gangdeur. En dat vind mam eigenlijk wel makkelijk: heeft ze tenminste een flauw idee van wat ik wil!
 

12 december 2005

Iedereen is ziek, wordt ziek of is net ziek geweest.. pfffhhh!

Dachten we dat 't net allemaal achter de rug was, gaat Oma Kitty donderdagochtend nog even voor de bijl! Net op de dag van het TNS feestje, niet erg handig... Ook zou oma 's ochtends even bij mij komen spelen, omdat mama een belangrijke sollicitatieafspraak had. Gelukkig was tante Henny zo lief, om net zo lang te blijven totdat mama weer thuis was. Nog reuze bedankt namens mama, Henny!

Oma Kitty is inmiddels weer opgeknapt, maar sinds vrijdag lig ik dus zelf weer in de lappenmand. Oma Miep merkte 't donderdag al tijdens het oppassen, ik was een beetje futloos en jengelig en wilde ook niet echt spelen en eten. Maar sinds vrijdag is het dus echt kassa en dat heeft zo 't hele weekend geduurd. Koorts, doorlopend diarree, nergens trek in (behalve pap of pudding) en al helemaal geen zin om te spelen, maar moe... zooooo moe. Ik heb zo ongeveer 't hele weekend geslapen! Volgens de huisarts heb ik last van buikgriep en moet ik gewoon even lekker uitzieken deze week. Dus vandaag ben ik vrij van de creche (en dus mama ook van kantoor). 't gaat vandaag al een beetje beter met me... vanochtend had ik maar een beetje verhoging, ik heb ook al een beetje fruithap op en ik heb zo net zelfs een beetje zitten spelen op mama's werkkamer. Hopelijk word ik nu snel weer beter!
 

8 december 2005

Gisteren ben ik met mama een nieuwe autostoel gaan kopen en sindsdien moet ik achter in de auto zitten. Volgens mij vind mama dat erger dan ik, want ik zit nu wat hoger en kan lekker uit het raampje kijken naar wat allemaal langskomt. Mam zit bijna voortdurend naar achteren te kijken, of ik wel goed zit... zal ook wel weer over gaan. We hebben gelijk een testritje gemaakt met m'n nieuwe stoel, we zijn naar TNS in Asten gereden om te kijken hoe de voorbereidingen voor de Open Dag vorderden. Dat wordt een feest... voor mij ook, in elk geval...want mam heeft twee oppassen geregeld! Eerst komen oma Miep en opa Wil, die zijn gelukkig weer beter, en die zullen vanavond worden afgelost door tante Karin, zodat opa en oma ook naar 't feest kunnen gaan. Spannend... hopelijk schrijven ze in het gastenboek hoe gezellig 't allemaal wel niet is geweest met mij. Aan mij zal 't in elk geval niet liggen... ik zal heerlijk lief proberen te zijn ;-)
 

5 december 2005

Mama werkt deze week alweer zat, dus vandaag kwam 't niet op een extra uurtje. Heb daarom vanochtend lekker mogen uitslapen en werd pas om kwart voor negen wakker! Ik had ook niet zo vast geslapen vannacht, maar wat wil je na zo'n eerste Sinterklaasweekend? Dus ik was pas tegen tienen op de creche, maar gelukkig was ik niet de enige die later was hoor! Maar wat hebben ze nou gedaan bij 't Alvermanneke??? Maryam is er niet en (bijna) allemaal vreemde juffen!!! Dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo wauw )-: Maryam werkt nu op maandag bij de Muisjes (de echte babygroep) en niet meer bij ons, de Vlindertjes. Ik hoop toch echt dat ze mij nog af en toe komt knuffelen.. En hoe moet dat nou met eten??? Dat wilde ik immers alleen van Maryam! Oeioeioei mama, je laat me hier nu toch niet achter, toch?? Whaahaaaa!!!!

Gaan de andere kindjes tijdens het spelen er ook nog met MIJN beer vandoor, omdat die nieuwe juffen niet weten dat beer ALLEEN bij mij in bed mag…Stoute juffen, en vinden ze 't ook nog gek dat ik mopper en niet wil eten! En omdat ik al uitgeslapen had, had ik natuurlijk ook geen zin in een ochtenddut.. Ruim na de lunch ben ik toch naar bedje gegaan, want toen werd ik eindelijk moe. Maar verrassing.. Lag er net in, komt de juf mij er al weer uit halen.. En wie is daar???? Mama!!!!
En nog een boel mama's, papa's, oma's of opa's…'t is een drukte van jewelste! Ik word snel aangekleed en ga met mama en de andere vlindertjes naar de grote zaal. Daar zitten alle kindjes van de creche, sommige met mama of papa. Heel veel kindjes hadden een liedje, versje of een dansje voor Sinterklaas ingestudeerd en daar hebben we met z'n allen naar zitten kijken en meedoen. Op 't einde kregen alle leidsters een groot cadeau van Sinterklaas dat meeging naar de groep en daar werd uitgepakt. In ons cadeau zat voor elk kindje een houten trekkever! We kregen allemaal nog een bekertje limonade en daarna mocht ik met mama mee naar huis.

Morgen mag ik weer bij oma Kitty gaan spelen, tenminste.. als die niet ziek wordt. Want opa en oma en tante Truus in Maastricht zijn vandaag ook allemaal ziek geworden! Oeioeioei..
 

4 december 2005

Kim was ook een beetje ziek zondagochtend, dus 't was nog maar de vraag of we vanmiddag naar oma konden gaan. Gelukkig voelde Kim zich tegen de middag wat beter en dat was maar goed ook, want oma Kitty kent Sinterklaas erg goed (tsja, wat wil je met vier kleinkinderen!) en Sinterklaas zou vanmiddag eventjes langskomen met een paar Pieten.

Kim, Robin en Lindy zaten heel hard te zingen op de bank, in de hoop dat Sinterklaas maar snel kwam. Maar toen de Sint er eindelijk was met twee Pieten, werden Robin en Lindy heel stilletjes. Ik zat lekker bij oma op de arm, beetje de kat uit de boom te kijken. Maar toen moesten oma en opa Piet een liedje voor de Sint gaan zingen. Nounou, opa Piet.. Ik snap wel dat jij niks hebt gekregen van Sinterklaas, want jij kunt eigenlijk veeeeeel beter zingen! Gelukkig hoefde ik niet op schoot van Sinterklaas, maar mocht ik mama's arm blijven zitten. Heb Sint wel een handje gegeven en met 'm gekletst, en hij vertelde mij dat ik toch echt niet aan z'n baard mocht trekken.
Toen heeft mam mij nog even op schoot gezet bij Zwarte Piet. Maar hoewel ik niet echt begon te huilen, zat ik daar toch niet echt op m'n gemakkie.

Ik heb vandaag van Sinterklaas alweer van alles gekregen: een nieuwe pyama, nieuwe kleertjes, een maillot (twee zelfs want Sint had een te kleine maat voor Lindy ingepakt, dus die heb ik ook nog gekregen), een rammelkubus, een heerlijk zachte Tijgetje knuffel en… een Teletubbies video! Ik ben overal heeel erg blij mee, maar die video heeft toch wel de grootste aantrekkingskracht.. Alleen al met het hoesje ben ik uren bezig geweest in "oohhhh's" en "aaaahhh's".
 

3 december 2005

Poehpoeh… vandaag druk dagje gehad. Twee keer Sinterklaascadeautjes gehad. Thuis en in Maastricht.
Eigenlijk zou Sinterklaas gisteravond bij ons thuis zijn langsgeweest, maar omdat ie vast bang was dat papa m zo snel voor pakjesavond nog aan zou steken met dat vervelende spuugvirus, heeft ie de Pieten alle pakjes maar stiekum laten droppen en is maar snel verder gereden !

Dus vanochtend stonden er een heleboel pakjes in de kamer, die Kim en ik mochten uitpakken. Ik kreeg een boel nieuwe boekjes, een magisch tekenbord, een bekertjestoren, een douchewand-speeldoos en een baby activity kubus. Maar veel tijd om te spelen was er niet, want ik moest naar m'n bedje om een dutje te doen. 's middags moest ik immers fit zijn, want Sinterklaas was vandaag ook bij opa en oma in Maastricht geweest en daar zouden we heen gaan vandaag. Ook bij tante Truus en ome Marcel was de Sint langsgeweest, maar gelukkig had tante Truus de pakjes voor Kim en mij meegenomen naar oma en opa. Anders hadden we nog meer bezoekadresjes gehad vandaag! En ik was eigenlijk nog niet helemaal lekker, want toen we aankwamen in Maastricht had ik een vieze broek van aan m'n enkels tot in m'n nek.. Mam die dacht dat ik inmiddels wel beter was, dus die had ook nog geen reservekleertjes bij. Gelukkig had oma nog wat kleertjes liggen en is tante Truus nog snel een maillotje voor mij gaan kopen! En toen was 't weer pakjestijd!!! Kim had weer een boel van Winx gekregen en ook nog een grote zak dominostenen waar ze de halve middag mee heeft gespeeld. Ikke ben vooral druk geweest met m'n nieuwe babywalker, maar had ook nog een trekhond gekregen, een mooie pluche handpop, ALLE Winie de Pooh poppenkastpoppen. ???

Na m'n dutje was ik eigenlijk helemaal niet meer lekker.. hangerig, rooie wangetjes, beetje verhit.. Dus toen zijn we maar op tijd weer naar huis gereden zodat ik naar m'n eigen bedje kon.