MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

19 maart 2006

Heb weer ziek weekje achter de rug... Woensdagnacht kwam mijn hele avondhap onverteerd terug, heel m'n bedje onder en ikke zelf ook. Dus, om vijf uur 's nachts nog even uitgebreid onder de douche en een flesje pap erin, terwijl mam de boel weer op orde maakt. Donderdag zijn beide oma's er, maar ik ben flink sufjes en behalve pap en fruithap lust ik verder ook niks. Tegen vijven begin ik toch honger te krijgen en eet ik een heel Olvarit potje leeg, dat ik knap een half uur later ook weer onverteerd terug geef, zo over oma Miep heen, die mij toevallig op dat moment op schoot had. Sorry oma! Aangezien ik ook flinke diarree heb en wat verhoging, is de conclusie duidelijk: buikgriep! Ik word op een dieet gezet van melk en rijstcrackers, aangevuld met bekertjes ORS (jakkie!) Ik slaap erg onrustig, dus mam laat me vrijdag even lekker uitslapen na m'n ochtendflesje. En dat terwijl ik vandaag voor 't eerst op vrijdag naar de Vlindertjes zou gaan. Mama belt even met de creche en spreekt af dat ik vanmiddag toch een paar uurtjes mag komen spelen, want ondanks ziek, lijdt m'n humeur en m'n speellust er niet onder. Gek he?

Vrijdagmiddag gaat 't gelukkig een stukje beter en brengt mam me met een gerust geweten naar de Vlindertjes.. maar wat nou? Geen bekende kindjes, geen bekende juffen.. da's balen! Gelukkig is het maar een kort middagje en komt mam mij vroeg ophalen. Net voordat ik naar bed ga, komt grote zus Kim.. dus nog even samen spelen! Zaterdag beetje rustig aan, Kim naar oma Kitty brengen (want die gaan naar Madurodam) en boodschappen doen met mam, en voor de rest een beetje spelen. 's zondags is mam niet lekker, die heb ik vast aangestoken, net als oma Miep.. want ze houden allebei niks binnen! Gelukkig was Kim er vandaag en hebben we fijn samen gespeeld en een hele lange wandeling gemaakt. Ik heb nog steeds diarree en lust nog niet alles. Hopelijk gaat 't morgen wat beter, want mam en pap moeten allebei werken, dus ik ga weer naar de Vlindertjes morgen!
 

10 maart 2006

Mam wil weer aan de slag, die heeft genoeg van de hele week met mij!
Nee hoor, grapje.. Mam werkt natuurlijk altijd heel hard voor TNS, maar dat betekent ook dat pap en mam 't altijd over mij of over TNS hebben, en dat vinden ze niet meer zo grappig de laatste tijd. Dus mam gaat (ook) ergens anders werken, en daar moet ze voor solliciteren. En dat lukt aardig, want na een eerste gesprekje maandag in Eindhoven, krijgt ze woensdagochtend te horen dat ze is aangenomen. Maar mam wil eigenlijk liever in Helmond werken, want dat is fijner voor mij en makkelijker voor haar. Op 't eind van de week heeft ze hier in Helmond ook een eerste gesprek gepland, maar ze moet wel vandaag al laten weten of ze wel of niet een half jaartje in Eindhoven wil gaan werken. Een telefoontje later is het mam gelukt om het voor vrijdag geplande gesprek in Helmond naar woensdagochtend te verzetten, maar… er is niet zo snel een oppas voor mij voorhanden!

Dus ikke ook in de auto en mee… mam kopje koffie tijdens het gesprek en ik een lekker graanreepje, letterlijk en figuurlijk een zoethoudertje dus! Niks mis mee, had toch net trek. En die meneer aan de andere kant van de tafel lijkt me best een toffe peer (ik mocht tenslotte al mee), dus dat gun ik mam wel. Maar ja, zo'n koek die kruimelt natuurlijk en na een half uurtje is ie ook echt wel op en begin ik me te vervelen in die buggy. "Geen probleem" zegt die meneer, en ik mag uit de buggy (terwijl mam zo goed en kwaad als 't kan mijn kruimeltjes verzamelt en weggooit). Maar die meneer is advocaat en heeft de hele kamer volstaan met boekenkasten, van vloer tot plafond gevuld uiteraard. En als je je dan toch al verveelt… dan haal je daar wat boeken uit en zet ze er weer in, haalt ze er weer uit en zet ze er weer in… Tenminste, dat was mijn bedoeling, maar dat feest wist mam al pratend goed te verhinderen, dikkie!

't is inmiddels dus vrijdag en vandaag heeft papa een Jill dagje. Mam is vandaag weer bij die meneer gaan babbelen en komt net binnen wandelen met de mededeling dat ze een nieuwe baan heeft in Helmond. Proficiat mam! Mag ik later nog 's mee? Misschien heb je 't dan te druk met werken en kan ik de kast van die meneer alsnog leeghalen, grijns!
 

5 maart 2006

Lang zal ze leven... Proficiat oma Miep!

Vandaag zijn we bij jou op verjaardagsvisite geweest en dat was weer beregezellig. 't was gelukkig niet te druk, dus ik kon weer ongestoord achter Sita aan en alle koffiekopjes op de tafel langs ;-) Nee hoor, ik ben erg lief geweest, heb fijn gespeeld en goed gegeten en geslapen. Ik heb ook m'n eerste bonbonnetje van tafel gejat vandaag, maar die smaakte me eigenlijk niet eens! Opa is weer 's met me langs alle klokken gelopen (uit sommige klokken komt wel es een vogeltje!) en heeft ook nog maar even de stok van m'n loopeend gerepareerd! Oma heeft trouwens verschrikkelijk d'r best moeten doen om me eventjes voor zichzelf te hebben, want telkens als ik er even bij op schoot zat, verzonnen opa, mam of pap wel weer een reden om me daar even weg te halen.. sorry oma!

Oh ja, ondanks dat ik al jarig ben geweest, heb ik gisteren ook nog een kado gekregen... pap en mam vonden dat ik wel toe was aan een grote ton duplo blokken, omdat ik zo graag m'n flessendop op de fles klik en er weer afhaal en er weer opklik en er weer afhaal, etc.. die hebben we dus gisteren even geshopt, gelijk met oma's kadootje!