MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

25 juli 2006

Vanmiddag moest ik voor controle naar het ziekenhuis. Ik zou vandaag ander gips krijgen. Papa en mama hoopten er op dat het nu loopgips zou worden, want de afgelopen drie dagen heb ik weinig boodschap aan dat gips. Ik liep er al gewoon op! Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus ik heb inmiddels een (bijna) kale zool. "t was alleen wat moeilijk klimmen en klauteren met zo'n stijf been!

Papa is mij komen ophalen bij oma en in de cabrio van tante Yolanda zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Mama was daar ook al heen gefietst vanaf haar werk. Ondanks dat we een afspraak hadden, moesten we toch nog een klein kwartiertje in de wachtkamer. En toen mochten we de gipskamer binnen. Daar heeft een heel aardige assistant het gips van m'n beentje afgeknipt. Daarna moesten we weer wachten op de chirurg. Ondertussen hebben papa en mama nog eens goed naar de rontgenfoto's en de echo van m'n beentje gekeken en hadden we alvast een leuk gek kleurtje voor m'n loopgips uitgezocht. Toen kwam de chirurg, maar wij zaten als laatste in de gipskamer en de chirurg moest in totaal bij zes mensen kijken. Ik heb deze keer goed naar mama geluisterd en een keel opgezet… en inderdaad, na de eerste patient kwam de chirurg meteen door naar ons, haha!

En wat denk je? Die chirurg vond het helemaal niet nodig om een nieuw gips te geven!!! Ik mocht zonder gips naar huis, weliswaar met terugkeergarantie mocht het niet goed gaan. Volgens mama's baas (die vroeger zelf chirurg was) is het 't wonder van Fatima, binnen twee en een halve week uit het gips met een gebroken bovenbeen.. Maar toch, 't is inmiddels avond en ik wandel (nog enigzins onwennig) vrolijk in 't rond! Hoera… morgen weer zwemmen!!!!

17 juli 2006

Vanochtend heeft mam mij zoals gewoonlijk naar de Vlindertjes gebracht, maar na de middagboterham kwam ze me alweer halen. Toen gingen we naar de huisarts om nog eens naar m'n voetje te kijken, en ondanks dat er vorige woensdag niets was te zien op de foto's moesten we nog een keertje naar het ziekenhuis. De dokter verwachtte dat ik last had van een infectie in m'n heupen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik heb m'n linker bovenbeen gebroken!!!! T is een heel klein keurig breukje, net boven m'n knie en je kon 't bijna niet zien op de foto's, maar op een echo zag de dokter het gelukkig wel heel duidelijk. Gelukkig waren m'n botjes niet verschoven, want ik had al nieuw botweefsel aangemaakt en begon dus al te helen. Mijn beentje hoefde dus niet opnieuw te worden gezet en kon zo worden ingegipst. Ik heb heel goed geholpen met gipsen: het gips zat tot in m'n haar en ook beer zat helemaal onder, haha. Maar ja, ik ben er mooi klaar mee zeg.. Zwemmen kan ik de komende weken natuurlijk wel vergeten!

15 juli 2006

'''t weekje wil maar niet beteren: mam is vrijdag maar naar de dokter gegaan om iets te halen voor die keelontsteking die niet wil overgaan, ik loop nog steeds niet en heb ook nog last van m'n oogjes en papa staat vanochtend op met een opgezwollen gezicht: kies ontstoken! Gelukkig slaat de penicilinekuur van mam aan, dus ik heb tenminste nog 1 fitte ouder vandaag. En dat moet ook wel, want er is werk aan de winkel…

Vandaag was 't immers feest, mam en Kim vieren hun verjaardag.
De buitenboel moest nog versierd en de laatste boodschappen moesten nog worden gedaan. Kim was een nachtje blijven logeren bij tante Yolanda, dus die kon al niet helpen. Pap pakt de buitenboel aan en mam en ik doen de winkelboel. Tegen drieeen komen de eerste gasten en rond vieren zit de tuin gezellig vol. Pap mag om half vijf nog bij de dienstdoende tandarts langs, die z'n kies gelijk afschrijft en trekt. Maar natuurlijk is het uiteindelijk weer een heel gezellig feestje geweest dat tot in de late uurtjes heeft geduurd. Tante Karin is blijven logeren en zondag hebben we met z'n allen een lekker luie zondag in de tuin doorgebracht, Kim en ik natuurlijk al spetterend in het zwembad!

 

10 juli 2006

't gaat lekker hier…

Kim is gisteren terug gekomen van scouting zomerkamp, onder de blaren en de vellen van de zonnebrand! Mam ligt al twee dagen in bed met een fikse keelontsteking en ik loop al een halve week met ontstoken oogjes. En zo beginnen wij dus aan onze vakantie. Pap is de enige die nog een beetje fit en gezond is en die wilde mij en Kim vanmiddag dan ook op de fiets meenemen naar de kermis in de stad. De fietsen stonden buiten al klaar, maar mam had nog een handje hulp nodig met een en ander.
Een onbewaakt ogenblik van verveling en ik dacht pap te helpen door alvast in m'n fietsstoeltje te klauteren en ineens.. Klengedeng.. Boem! Binnen een tel stond iedereen buiten en viste pap mij onder Kim's fiets vandaan. Auwauwauw.. Wat was ik geschrokken, en pap en mam en Kim ook!
Na controle of al m'n ledematen het nog wel deden en ik nergens bloeduitstortingen of andere schade had, toch maar op de fiets naar de kermis voor de afleiding. Gelukkig was ik er met de schrik vanaf gekomen… dachten ze!
We waren nog geen uur in de stad of mijn linkervoetje begon een beetje op te zwellen en ik wilde ook niet meer op die voet staan of lopen. Pap en Kim in de weer met ijsblokjes om mijn voetje koel te houden en ik kreeg een lekker ijsje als troost. Oma werd er nog bijgehaald en het verdict was unaniem: een gekneusde voet, dat zal wel een paar daagjes gaan duren! Ik heb er verder niet zo veel last van, ik weiger alleen te lopen of te staan.
 

5 juli 2006

IVanochtend was ik bij hoge uitzondering al om 7.00 uur wakker. Aangezien mam dat niet gewend is van mij en het gisteravond zo lekker was buiten, had ze 't iets te laat gemaakt. Ik heb m'n pap lekker uit een fles gedronken in het grote bed, terwijl mam probeerde haar ogen open te persen. Dat het ook wel voordelen heeft, zo vroeg uit de veren op een vrije dag, daar kwam ze al achter bij de supermarkt. Om 8.00 uur is het nog helemaal niet druk en de boodschappen waren dus binnen twintig minuutjes gepiept inclusief mijn speeltijd in de kinderhoek!
Na de boodschappen thuis te hebben uitgeladen en er weer plek was in mam's kofferbak, zijn we gaan tuinshoppen.
Papa en oma Miep hadden gisteren al de border van plantjes voorzien, plantenbakken gevuld en opgehangen en we hebben nieuwe lampjes in de tuin (vandaar dat mam gisteren zo laat met haar laptop in de tuin in de weer is geweest!). Wij gingen voor de accesoires en het niet-sjouwen spul…. Hoewel…

Een eerste stop werd gemaakt op de bouwmarkt- en woonboulevard, tussenstop thuis om het koffer weer leeg te laden en een boterhammetje te eten, en met een lege kofferbak op naar de stad. Ook daar hebben we halve winkels leeggeroofd, geteld het aantal keren dat mam, ik en volgeladen buggy even terug naar de auto moesten om te lossen voordat we verder konden winkelen. Tegen tweeen had ik het echt gehad, en aangezien ik weer 's niet in de buggy wilde slapen, werd de siesta dus thuis gehouden.. Kon mam ondertussen lekker alle tassen leegmaken! Maar de tuin stond blijkbaar nog niet vol genoeg, want rond vieren werd ik alweer uit m'n bed gelicht om nog wat potplanten en een tuinkastje te halen. En omdat het zo'n lekker weer was en de Mc Donalds naast het tuincentrum ligt, heeft mam getrakteerd op een kokos-milkshake. Een grote natuurlijk; halfje voor mij, halfje voor haar.. Dacht ze dus! Want als ze drie slokken heeft gehad, is het veel geweest… dat ging er wel in!

Toen we weer thuis waren, zag ik pas wat mam tijdens m'n middagdut had uitgevoerd, we hebben opeens een fleurig kabouterhoekje in de tuin, er hangen papegaaien op de bloembakken en er staat een parassolletje boven m'n zwembadje. De nieuwe planten worden snel in potten gezet en pap - die inmiddels thuis is - hangt het kastje aan de muur. Oma Kitty kwam ook nog even langsgefietst en heeft mij m'n avondhap gegeven, want… mam moest nog effe naar de bouwmarkt om een tuinspiegel te halen!

Ben benieuwd wat ze morgen nog kan verzinnen!
 

1 juli 2006

Vandaag vierden Jasper en Monique hun verjaardag, dus wij op verjaardagsvisite bij de buren. Monique had heerlijke bessen compote gemaakt en daar kreeg ik ook nog een plak cake bij. Die plak cake heb ik met Myra (de hond) gedeeld en de bessencompote heb ik nog drie keer laten opscheppen! Ik moest in het begin nog even wennen, maar dat kwam ook omdat mam mij zomaar uit m'n zwembadje had geplukt en daar was ik nog steeds boos over. Maar even later heb ik iedereen geshowd hoe goed ik op een grote-mensen-stoel kan klimmen, erop kan gaan zitten en er weer vanaf klauter, allemaal zonder hulp. Dat ging zo goed, dat mam eventjes niet oplette en ik alsnog bijna van een stoel afdonder. Gelukkig had buurman Louis 't wel goed in de gaten en die redde mij op het laatste nippertje van weer een partij schaafplekken. Oh ja, ik heb vorige week m'n eerste echte schaafknie gehad! Flink bloeden natuurlijk, en mam moest er met de jodium aan te pas om het wondje schoon te maken. Maar gelukkig had ze ook een grote Winnie de Pooh pleister die er daarna opmocht. Die wil ik wel vaker eentje!

's avonds ging ik logeren bij oma Kitty, want pap en mam gingen naar de house warming party van Chantal en Els in Belgie. Ik ben gezellig met Piet en oma naar een terrasje op de haven geweest en heb daar de hele zoutjesbak op m'n gemak zitten leegsmikkelen.