MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb 2005

 

 25 oktober 2006

Ik heb vandaag weer 's heerlijk uitgeslapen, want 't was me gisteren weer 't dagje wel! 's ochtends mocht ik met pap en mam mee naar kantoor. Tenminste, dat dacht ik.. wat blijkt: stapt mam uit, gaat werken en pap en ik reden weer weg! Een uurtje later wist ik waarom. Ik ging op visite bij opa en oma in Maastricht, terwijl pap daar zakelijk een klusje ging klaren. Tante Truus was er ook, want die moest een halfuurtje oppassen, terwijl oma weg moest. Papa is 's middags nog even komen mee-eten en vertrok toen weer zonder mij. Jammergenoeg regende het bijna de hele dag, zodat ik me vooral binnen heb vermaakt. Maar gelukkig had Sita deze keer wel zin om met mij te spelen, dus ik heb me prima geamuseerd. Na m'n middagdut en m'n avondhap mocht ik bij tante Truus in de auto, lekker achterin met oma. Die brachten mij naar m'n achterneefje Dico, waar papa en mama inmiddels ook waren aangekomen.

Wat is die Dico al een grote vent geworden zeg! Wel een beetje stilletjes, zo in het begin. Of was ie misschien een beetje veel onder de indruk van mijn drukke gekakel en rond geren? Nou ja, 't duurde eventjes voor 't ijs wat gesmolten was, en 't kostte ook nog een kleine "hebben" -vete over m'n poppenbuggy, maar uiteindelijk zaten we toch lekker samen te kleien en te spelen. Op wat overaanwezig gedrag na, heb ik me verder ook wel keurig gedragen hoor. De papa en mama van Dico hebben een open haard in de woonkamer, en daar ben ik netjes bij uit de buurt gebleven. Ik ben ook heel vlotjes gaan slapen in het logeerbedje van Dico, want het was toch wel weer een lange dag, zeg! En dan wordt je er midden in de nacht natuurlijk weer uitgeplukt, om weer terug naar Helmond te rijden. Mam was gezellig bij mij achterin komen zitten en ik ben nog de hele rit wakker gebleven.. tsja, dan moet er de volgende dag toch wel wat ingehaald worden.
 

 23 oktober 2006

blablabla, tatertatertater, brabbelbrabbelbrabbel...tsja, het moment is gekomen dat ik de titel van mijn site "Baby brabbelz" waar begin te maken! De hele dag door klets ik er lekker op los, tegen alles en iedereen die 't maar horen wil. Uitspraak is nog niet helemaal wat 't moet zijn, maar die puntjes zet ik wel op de "i" als ik later groot ben. Ik oefen ondertussen door alles na te praten wat me maar ter ore komt, tot grote hilariteit van iedereen.. de meest moeilijke en lange woorden laten ze me napraten, en terwijl ik m'n best sta te doen en me sta af te vragen wat het allemaal betekent wat ik uitkraam, ligt iedereen in een deuk! Zo doet mama elke avond voor 't slapen gaan m'n teentjes en vingertjes even tellen; kwestie van controleren of 't er nog allemaal aanzit, schat ik. Maar goed, ik doe dan vrolijk mee, en dat klinkt dan ongeveer zo: " een, tee, dree, vie, vij, se, seje, acht, negen, tien!" Vaak lezen we op 't grote bed ook nog even in m'n kleine Van Dale, dat vind ik zo'n tof boek! Bij elk woord staat een plaatje en een klein versje. Dan blader ik lekker wat door 't boek, terwijl mama en ik om de beurt een plaatje aanwijzen en dan roep ik wat er op 't plaatje staat. Soms leest mama het bijbehorende versje voor, maar meestal ben ik dan al het volgende interessante plaatje aan 't aanwijzen en benoemen. Van sommige favoriete plaatjes weet ik zelfs al of ze voor of achter in het boek staan! We stoppen altijd bij het plaatje "slapen" en dan weet ik: tijd om naar m'n eigen bedje te gaan. Lekker relaxed lig ik dan in m'n bedje nog wat na te keuvelen tegen m'n beren. Kan ik stiekum nog een beetje oefenen zonder dat iedereen meteen weer in een deuk ligt (duh... babyfoon!). Zo ga ik al kletsend slapen en blijkbaar ben ik er in m'n slaap nog steeds mee bezig: ik praat nog net niet in m'n slaap, maar ik presteer 't toch weer elke ochtend om een nieuw woordje te produceren. Mam roept tegenwoordig 's ochtends al grappend: "en, wat is het nieuwe woordje van vandaag?"

Jahaa, leuk spul is dat, die woordjes.. kan ik eindelijk duidelijk maken wat ik wil hebben. Niet dat dat altijd helpt... dus ik heb voor niks zo hard geoefend om het woord "snoepje" te perfectioneren!

Oh ja, ik ben van 't weekend nog naar de kermis geweest bij tante Kaatje. Vet, gaaf, cool zeg...al die mooie lampjes en spannende attracties! Maar daar hoef ik niet meer veel over te vertellen. Dat heeft tante Karin al gedaan in het gastenboek, waarvoor mama's dank! Enne, ik ben helemaal niet in de auto in slaap gevallen hoor! Pap en ik hebben gezellig samen achter in de auto die bak kibbeling pater gemaakt, terwijl mama ons naar huis reed. En die pot suikerspin?? Nergens meer te bekennen na zaterdagavond... volgens mij heeft mam 'm stiekum zelf leeggesnoept!
 

20 oktober 2006

Hoewel pap en mam m'n geratel bijna niet meer bij kunnen houden, hier toch weer wat nieuwe woordjes die er regelmatig uitspringen:

JA!  vatauto (vrachtauto!) acht – negen – tien  stoep billen   bah   creche   spelen limonade haren wijzen    tenen   voeten  sokken  truitje  sloffen laarsjes  poep  en jij?  mijn!    kleurtjes  stoel  schommel   boven   benejen   stoel tafel (manda)rijntje    snaasappel   jarig   voorlezen   Pientjes (vitamientjes)   helpen bril (boter)hamme pasta eten   vis  (eten)  handje   pijn    snoefjes (snoepjes!)   hoek  vies    die  springen erbij  thuis zingen  beker  duif peer  

 15 oktober 2006

Spelen, spelen, spelen... dat is het motto van deze week! Ik ben deze week 3 x naar de Vlindertjes geweest en tegenwoordig ben ik er amper weg te branden. Voordat ik geneigd ben om met pap of mam mee naar huis te gaan, krijgen ze eerst een rondleiding langs alle speeltjes en kleur- en knutselplaten waar ik die dag mee bezig ben geweest. En dan is het weekend.. om uit te rusten (denken pap en mam). Maar dat ging mooi niet door. Kim mocht zaterdag een uitje uitkiezen en koos voor de speelboerderij, tot grote teleurstelling van pap, die eigenlijk liever wilde gaan zwemmen. Nou, mij maakt het niet uit hoor.. ik vind het allebei heel leuk. Dus hop, de auto in en naar de Hooiberg in Bladel. Wat een feest: zeker 100 kinderen en een heleboel klim- en klauterspeeltoestellen. Uiteraard met ballenbakken en glijbanen! Natuurlijk ontbraken ook de knutselhoek en het springkasteel niet, en ik heb zelfs een koe geaaid! Vandaag kwamen oma Kitty en opa Piet langsgefietst om ons mee te vragen naar de meubelboulevard, waar allerlei kids activiteiten waren georganiseerd. Met een treintje zijn we van het ene naar het andere springkasteel gereden en ik heb ook nog in een echte boot gezeten. Nou ga ik ff uitrusten, dus kan mam even vertellen over mijn consultatiebureaucontrole van afgelopen woensdag. Uiteraard doe ik 't super, gewicht en lengte liggen netjes rond het gemiddelde (respectievelijk ietsjes lager en ietsjes hoger) en ook mijn motorische en verbale vooruitgang verloopt netjes volgens schema. Dat ik continu verkouden ben, vind de wijkverpleegkundige (net als onze huisarts) niet zo'n probleem, mits ik goed eet en vrolijk ben. Wel zou het kunnen dat ik wat gevoeliger voor luchtweginfecties ben, omdat er in mama's familie wel wat astma en bronchitis voorkomt. Ook gaf de wijkverpleegkundige de tip dat te veel melk wel 's de boosdoener zou kunnen zijn, omdat dat slijm (en dus verstopping) veroorzaakt. Sinds woensdag krijg ik dan ook vooral sojamelk.. voor peuters, dat wel - met een lekker vanillesmaakje en de nodige extra vitamines en mineralen. En eerlijk is eerlijk, ik verslijt inmiddels al wat minder zakdoekjes per dag!
 

 7 oktober 2006

Vandaag wordt Lindy vier jaar, hieperdepiep proficiat Lindy!
Vanochtend met pap en Kim naar de stad geweest om kadootjes te kopen en een visje te halen op de markt. Na een heerlijke middagdut in een volgepakte auto met z'n allen naar Lindy toe. Overbodig om te vertellen dat 't daar weer bereleuk was met al die kinderen, honden, de trampoline, zandbak, schommel, glijbaan en alle speelgoed. Ik heb wel twee stukken taart opgesnoept en ben helemaal alleen de glijbaan opgeklommen en afgegleden. Kan ik best goed hoor, ookal vertrouwen pap en mam het nog niet helemaal in al die drukte. Onder toeziend oog van oma en opa heb ik ook voor 't eerst zelf in de slingerringen gehangen en later heb ik nog een wandelingetje door 't bos gemaakt met oma en Lindy.
Lindy mag volgende week naar de basisschool, de kleine Kapitein. Lindy, ik vond het kei leuk op jouw feestje en wens je alvast heel veel plezier op school!
 

 4 oktober 2006

Vandaag zijn mama en ik met de trein naar Maastricht geweest. Mama’s auto is nl. voor de vakantie “gestorven” en vorige week “begraven” (naar de sloop). Die treinreis was een hele onderneming zeg, vooral het 8 keer in- en uitstappen met buggy en bagage is nogal een klus. Met dank aan de hulpvaardige medereizigers, die mam hielpen door de buggy of de tas aan te pakken. Want in- en uitstappen is nog best eng, met zo’n grote gapende kloof tussen perron en opstapje!
Op zich vind ik dat treinen wel leuk, maar na een half uurtje had ik het eigenlijk wel gezien. Bij elke tussenstop wilde ik eruit... maar we waren er steeds nog lang niet! Toen we uiteindelijk in Maastricht aankwamen, was ik dus ook best moe. Oma Miep kwam ons afhalen op het station, en samen zijn we nog een uurtje of wat gaan shoppen. Mam en oma hoopten er eigenlijk op dat ik een dutje zou doen in de buggy, maar ik had andere plannen! Na anderhalf uur reizen, wilde ik wel even stappen! Toen we uitgeshopt waren, zijn we met de bus naar oma gereden. Inmiddels was ik wel heel moe, en gelukkig hoefde ik de buggy niet uit toen de bus kwam, want oma hielp mee met mij in de buggy in en uit de bus sjouwen.
Tante Truus en opa waren er ook, en daar heb ik nog eventjes mee gespeeld voordat ik een dutje ging doen. Een dutje dat voor mijn gevoel veel te kort was, want mam kwam me in no-time alweer wakker maken, om op tijd de trein terug naar huis te kunnen halen. Tante Truus heeft ons nog even naar het station gebracht en oma heeft ons nog even in de trein geholpen. In de Intercity naar Eindhoven was het nog rustig en heb ik lekker zitten kleuren, maar in de trein naar Helmond was het keidruk en heb ik gezellig met de andere reizigers zitten kletsen. Papa kwam ons ophalen op het station in Helmond en ik was erg blij om weer thuis te zijn. Vermoeiend hoor, zo'n dagje treinen!