MIJN DAGBOEK

   
dec nov okt sep aug jul jun mei apr mrt feb jan 2005

 

 

17 juni

Papadag vandaag! Op de creche hadden we natuurlijk flink zitten frobelen met papier en plaksel en ook Kim had iets voor papa in elkaar geknutseld. En in de winkel had ik met mama een nieuwe vuurkorf gekocht. Dat was puur eigenbelang hoor, want ik vind het geweldig om naar dansende vlammetjes te kijken. Ons konijn niet, bleek die middag. Uiteraard heeft papa de vuurkorf gelijk uitgeprobeerd, en omdat het best een beetje waaide, dansten de vlammen mooi op en neer in (en buiten) de vuurkorf. Whiskey heeft de hele middag in z'n nachthok gezeten, een plekje waar ze normalerwijs weigert te liggen want daar kun je niet naar buiten kijken. Goh..

En 't was ook nog een beetje omadag vandaag. Want oma Kitty en opa Piet zijn eindelijk terug van vakantie! Vanmiddag zijn ze op bezoek geweest en ik heb oma helemaal versierd met alles uit m'n speldjesdoos. Oma had een zilveren armband voor me meegenomen van vakantie, maar die wilde ik perse (nog) niet aan. En opa had een mooie zomerjurk voor mij meegenomen, met mooie glimmertjes. Ik was nog helemaal niet klaar met oma, toen mama vond dat ik even een kort dutje moest gaan doen. "Oma is er strakjes nog wel", zei mama. Dus toen ik wakker werd, was ik ook heel verbaasd dat Kim mij kwam halen, want oma was inmiddels door papa ontvoerd naar een terrasje in de stad "Oma moet mij uit bed halen!", riep ik verontwaardigd. En dat ik dat meende, dat hebben ze geweten. Ik was woedend en ontroostbaar. Het heeft zeker nog een half uur geduurd voordat de tranen niet meer over m'n wangen liepen. Als goedmakertje mocht ik daarna mee Kim naar huis brengen en daar heb ik nog lekker een paar uurtjes heerlijk wild liggen rollebollen met Kim en Chickie. Ik heb ook nog even samen met Koen in de box gelegen en hem half doodgeknuffeld en gezoend~!
 

12 juni

Ik ben zo ongeduldig dat ik gisteren niet eens maar naar het kinderdagverblijf wilde.

Vorige week kregen we een telefoontje van m’n nieuwe school, waar ik vanaf augustus voor twee ochtenden per week heen ga. Of we vandaag een uurtje proef kwamen meedraaien en kennis kwamen maken met de juffen en de andere kindjes. Ik heb me er de hele week op verheugd en elke ochtend als we opstonden riep ik: “ik ga vandaag naar school!”. En gisteren dus met tegenzin naar de crèche… juf Monique probeerde een praatje met me te maken bij het binnenkomen, maar ik gaf geen sjoege.. pas toen ze vroeg “Ben je een beetje boos, Jill?”, riep ik verontwaardigd: “ik wil niet naar crèche, ik wil naar school!”

Juf Monique snapte er helemaal niks van en vond dat ik toch een beetje op de zaken vooruit liep. Maar toen mama het allemaal een beetje had uitgelegd, vond ze dat ik al een hele grote meid was om zo snel al naar school te gaan! En vandaag was ’t dan eindelijk zo ver, joepie!

Bij het opstaan was ik al helemaal door ’t dolle heen, en hoe goed ik normaal ben met treuzelen, vandaag zat ik in een mum van tijd met boterhammetje en melk in m’n maag, aangekleed, gewassen en tandengepoetst te draaien op de bank. Of mama even staartjes wilde maken, want een grote meid heeft staartjes en grote meiden gaan naar school.. en vandaag ga ik naar school! Omdat we een beetje vroeg waren, wilde mama nog even langs de eendjes lopen, maar die konden mij vanochtend niet boeien… bijna struikelend rende ik de trap voor de schooldeur op en ik wist nog precies waar mijn klasje was.. helemaal aan ’t eind van de gang. Even kloppen en toen snel naar binnen en toen.. snel verstoppen achter mama’s en nieuwsgierig tussen haar benen door gluren naar die 10 andere kindjes en twee juffen die gezellig een boterhammetje zaten te eten aan tafel. Ze waren allemaal heel aardig hoor, en ik mocht er zelfs bij komen zitten voor een stukje fruit en wat sap, maar dat vond ik toch een beetje te eng, zo ineens. Dus terwijl de andere kindjes hun boterhammetjes opaten, rommelde ik een beetje rond in de poppenhoek, de eettafel met kinderen en juffen natuurlijk als een havik in de gaten houdend. Toen de kindjes na het afruimen mochten gaan spelen, was het ijs snel gebroken en stond mama al snel in een hoekje toe te kijken met de juf. ’t Ging dus heel erg goed! En het uurtje was om voordat ik er erg in had, want opeens waren daar alle andere mama’s, papa’s en een oma om de kindjes op te komen halen. Dat gaat wel heel erg leuk op m’n nieuwe school. Dan gaat iedereen in de kring zitten (met papa, mama, of wie je komt halen) en wordt onze groepsknuffel Hompeltje te slapen gelegd met een mooi liedje. En dan gaat iedereen naar huis. Ik mocht gelukkig nog wat langer blijven spelen, omdat mama en de juffen wat praktische dingetjes moesten doorspreken. Maar daarna was het toch echt afgelopen en heeft mama me bijna huilend weggevoerd naar huis. Na de vakantie mag ik elke week twee keer naar school.. ik wou dat de vakantie al voorbij was!

Mama had al de hele week rugpijn en daarom had ze vandaag had een afspraak bij de chiropractor, en ik mocht mee. Willem, een van mijn knuffels, mocht ook mee. En ik heb samen met Willem heel braaf op een stoel zitten kijken hoe mama beter werd gemanipuleerd door de dokter. Hoe goed ik had opgelet, bleek wel toen mama klaar was en zich aankleedde. Ik vroeg of Willem ook op de tafel mocht liggen: “Willem heeft ook pijn aan rug” en toen heb ik Willem ook beter “gemasseerd”: “Willem nu weer beter, ja?” 
 

6 juni

Mama en papa moesten vandaag allebei naar school, dus kwam oma Miep alweer met mij spelen. 't was weer heel erg leuk en opa en Sita zijn oma zo net met de auto komen ophalen. Ik had lekker met opa zitten spelen, we hebben samen kleikoekjes gebakken!
Gisteren zijn mama en ik oma op gaan halen bij het station en toen zijn we samen naar de “
diertjestuin” geweest. We hadden prachtig weer en ik had supergoeie zin, dus daar hebben we een paar leuke uurtjes doorgebracht. We hebben ook babywolfjes geboren zien worden! Ik zat lekker te spelen en opeens liepen alle mensen naar het kijkstuk van het wolvenverblijf. Na wat heen en weer geren en geroep door de dierenverzorgers (die moesten eerst alle andere wolven naar hun binnenvertrekken jagen), werd duidelijk wat er aan de hand was: een wolvin lag haar jongen te werpen. We konden het heel goed volgen, want de wolvin lag niet al te ver van het kijkstuk af. Toen het eerste jong er was, werd ie drooggewreven, nagekeken en ingeënt en daarna kwam een verzorgster het jonge wolfje uitgebreid laten zien aan het toegelopen publiek achter het kijkstuk. En toen we verder wandelden, zagen we door de struiken dat er nog twee wolfjes werden geboren. Gaaf he?
 

3 juni

Dit weekend waren papa en mama een nachtje weg. Tante Karin was jarig en die zou een knalfeest geven in het weekend. Kim en ik konden niet mee, want het feestje zou tot heel laat duren en mama en papa zouden daar blijven slapen. Dus die hadden oma Miep en opa Wil (en Sita) gevraagd om dan een nachtje bij ons te komen logeren, en dat was keileuk! Kim had zelfgemaakte cakejes meegenomen voor bij de koffie en ’s avonds had Kim met oma Miep voor ons gekookt. Ik vond het veel te gezellig om naar bed te gaan, maar na wat overtuigende woorden van Kim ben ik toch maar vlug gaan slapen. Zondag waren we allemaal vroeg wakker en hebben we met z’n allen lekker lui opgestaan en ontbeten. Toen mocht ik met Kim een stukje gaan fietsen, helemaal alleen! Want ik kan al heel goed fietsen en remmen. We wilden naar de beestjes in het park gaan om ze te voeren en onderweg kwamen we opa Wil met Sita tegen en die is toen gezellig met ons meegelopen. ’s Middags zijn we met z’n allen op de fiets naar de grote speeltuin geweest en toen we terugkwamen waren papa en mama ook weer thuis. Toen zijn we met z'n allen gaan eten bij het nieuwe pannenkoekenrestaurant. Daar hebben Kim en ik uren staan springen op het sprinkussen. En daar krijg je reuze honger van, dus ik had een hele pannenkoek en een ijsje op!