mijn horoscoop

Waterman  

Uit: "Dag kleine Waterman" van John Astrop
rebels - onorthodox - sociaalvoelend - idealist
 

Als oma vraagt of ze roze of blauwe sokjes zou moeten breien, vertel haar dan dat felrode sokken met gele stippen en lichtgevende hieltjes echt bij een Waterman passen. Uw gezin wordt verrijkt met een uitzonderlijk mensje met hooggespannen verwachtingen. Papa en mama, gaat u maar alvast in de startblokken staan, want ze zal er vaart in zetten! Een kleine Waterman is gemaakt voor de toekomst en heeft weinig boodschap aan "wat is geweest". Bij haar geboorte heeft ze al vele plannetjes, ze is op zoek naar kennis en onderzoekt alles, draait alles op z'n kop, keert het binnenstebuiten, alleen maar om te zien of dat niet beter werkt.
 

Kleine Watermannen komen vaak onverwacht of te vroeg ter wereld, of ze komen veel te laat (duh!). Een ding is wel zeker: het ritme van vandaag is op morgen zeker niet van toepassing. Tijdschema's kunnen in de prullemand, hier gebeurt alles zoals het komt. Kleine watermannen zijn best koppig; wat u ze ook wilt leren of waartoe u hen ook wilt aanzetten: ze zullen het toch eerst zelf even uitzoeken. Ook zijn ze heel communicatief en weten ze straks hun mondje flink te roeren.

 

HAAN  (Chinese HOROSCOOP)

Nu ik een beetje later ter wereld ben gekomen dan verwacht, blijk ik geen aap maar een haan te zijn!

Uit: “ De Chinese Liefdestekens” van Niel Somerville (samenvatting)
nauwgezet, ethodisch, efficient, ordelijk, plichtsgetrouw, intelligent, eerzaam, goed van vertrouwen, goedbedoelend, trots,
maar soms ook aanmatigend en tactloos

haan

Hanen zijn efficient en vreselijk precies. Ze organiseren hun activiteiten heel zorgvuldig, zijn netjes en hebben oog voor detail. Soms lijkt de haan aanmatigend, maar hij/zij doet de dingen nou eenmaal graag goed. De haan bezit een buitengewoon goed geheugen en heeft een scherpe geest. Hij is een vaardig spreker en geniet van een discussie. Wanneer hij een debat voorziet, zal hij steeds goed beslagen ten ijs komen. Geboren onder het teken van de openhartigheid, maakt dat hij er geen doekjes om windt wanneer hij zijn mening geeft. Somigen bewonderen hem erg om zijn eerlijkheid en rechtstreeksheid, maar anderen vinden hem onwellevend en kwetsend. Een opmerkelijk aantal hanen zijn echte verkwisters die het liefst alles kopen waar hun oog op valt. De haan heeft daarnaast een dure smaak en probeert doorgaans het beste aan te schaffen.

De haan is erg zelfverzekerd in zijn optreden en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. De haan heeft graag een actief sociaal leven, houdt van een feestje, buiten de deur eten en van uit gaan. Omdat hij zo'n organisatietalent heeft, is het soms opmerkelijk wat een haan allemaal in een dag weet te proppen. Behalve zijn vele en uiteenlopende interesses, is de haan ook een fervent reiziger en tuinier. De haan springt er uit en heeft charisma. Als echt gezelligheidsmens heeft de haan een grote vriendenkring en heeft hij veel verhoudingen voordat hij zich settelt. Zeker niet iedereen houdt van zijn rechtstreekse, soms exuberante optreden, maar de haan waardeert zijn vrienden en kiest zijn partner met zorg uit.

Zijn intelligentie, oog voor detail en zijn efficiente manier van optreden maken dat de haan succesvol in zijn vak kan zijn. Hij is heel nauwkeurig in zijn werk, maar in zijn drang naar perfectie kan hij zich in onbelangrijke details verliezen. Met enige overambitie stelt de haan zich onrealistische doelen, om er vervolgens achter te komen dat hij het onbereikbare verlangt. Desondanks weet de haan een goede indruk achter te laten en omdat hij zo getalenteerd is, is het niet uitgesloten dan hij zijn geluk op een aantal verschillende terreinen beproeft voordat hij een definitieve loopbaan kiest.

De haan is waarschijnlijk niet de makkelijkste mens om mee te leven. Hij legt voor zichzelf en anderen hoge maatstaven aan en kan veeleisend en dogmatisch zijn. De haan hanteert hoge ethische normen, heeft traditionele voorkeuren, is oprecht en kan innig liefhebben. Het vergt evenwel een bijzonder iemand om door de barieres die hij rond zichzelf heeft opgeworpen, heen te breken. Ook al komt hij extravert en uiterst sociaal over, feitelijk is de haan een uitermate gesloten persoon. Hij neemt niet graag iemand in vertrouwen en houdt zijn zorgen voor zichzelf.

De vrouwelijke haan is uitermate conscientieus en grondig, in alles wat ze doet legt ze hoge maatstaven voor zichzelf aan is ze erop uit om te plezieren. Ze is vriendelijk en extravert en wil zowel tijd hebben voor een actief sociaal leven als voor het bezig zijn met een heleboel uitlopende dingen die haar interesse hebben. Ze kiest eenvoudige kleding van goede kwaliteit en besteedt veel aandacht aan haar uiterlijk. Ze bezit stijl en waardigheid en is uitermate innemend.